Cristian Poiană a semnat cu o nouă echipă, după despărțirea de CSM Reșița. „De 3-4 ani mi-l doresc în lot”

După ce în ultimele zile ale anului 2019 și-a numit un nou antrenor și a făcut trei achiziții pentru partea a doua a sezonului Ligii 3, ACSO Filiași a perfectat în această săptămână alte două noi transferuri. Echipa doljeană prezidată de Florin Spînu a bătut palma cu portarul Ovidiu Jianu și cu mijlocașul Cristian Poiană.

Noul antrenor al Filiașiului, Nicolae Constantin, se baza la reunirea programată pe 15 ianuarie și pe Ovidiu Jianu și Cristian Poiană, cele mai noi achiziții făcute de echipa aflată în acest moment pe loc retrogradabil în Seria a 4-a a Ligii 3.

Ovidiu Jianu are 21 de ani și este format de Pandurii, iar în cariera sa a mai trecut pe la Internațional Bălești, Luceafărul Oradea, Șoimii Lipova și Gilortul Târgu Cărbunești. Pentru această din urmă echipă, aflată pe ultima poziție în Seria a 4-a, a evoluat în prima parte a sezonului. 

Cristian Poiană are 31 de ani și tocmai s-a despărțit de divizionara secundă CSM Reșița. În prima parte a sezonului a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei din Valea Domanului, a evoluat în 19 meciuri, în 17 ca titular, însă nu a înscris niciun gol. În cariera sa a mai evoluat pentru Șomii Lipova, CSM Lugoj, Performanța Ighiu, FC Caransebeș, CS Oșorhei, FCM Târgu Mureș, CS Turnu Severin, Chindia Târgoviște, FC Maramureș Baia Mare, „U” Cluj, FC Drobeta și Building Vânju Mare.

„Mă bucur foarte mult că am reușit să-l cooptăm pe portarul Ovidiu Jianu, de la Gilortul Târgu Cărbunești. El a mai jucat la Pandurii Târgu Jiu, Șoimii Lipova și Luceafărul Oradea. Este un portar cu calități deosebite și ne va ajuta cu siguranță. Apoi am reușit să-l aduc la echipă pe Cristian Poiană. De 3-4 ani mi-l doresc în lot. Ultima dată a evoluat la Reșița, dar în trecut a jucat la Severin, în Liga a 2-a, dar și la alte formații bune. Este un număr 10 și unul dintre cei mai buni mijlocași din țară. Atât Jianu, cât și Poiană au semnat cu noi până la vară”, a declarat Florin Spînu pentru Gazeta de Sud.

Florin Spînu mai vrea cel puțin patru jucători

Primele trei achiziții ale echipei ACSO Filiași au fost Sabin Lupu, ultima dată la ASU Poli, Eduard Dina, de la CNS Cetate Deva, și Samuel Luică, împrumutat de la U Craiova 1948 SA.

„Mai sunt jucători de venit. Mai am în vedere doi fundași și un mijlocaș la închidere. În perioada următoare sper să rezolv și problema atacului, pentru că sunt foarte interesat de două vârfuri de calitate”, a mai spus Florin Spînu.

Echipa din Filiași se reunește pe 15 ianuarie, iar în perioada 7-14 februarie și-a stabilit un cantonament în Serbia, la Donji Milanovac.

După desfășurarea turului, ACSO Filiași ocupă locul 14, retrogradabil, cu 12 puncte acumulate în Seria a 4-a a Ligii 3, acolo unde lider este U Craiova 1948 SA, cu 41 de puncte. Locul care asigură precis menținerea, 11, este ocupat în acest moment de Viitorul Dăești, care are 19 puncte.

Pe aceeași temă