Debutul lui Eugen Trică la „FC U Craiova”, umbrit de o accidentare gravă. Portarul oltenilor a suferit o fractură de femur în amicalul cu CSM Reșița

Revenită, miercuri, din cantonamentul efectuat pe muntele Semenic, nou-promovata în Liga 2 CSM Reșița s-a deplasat, vineri seara, la Drobeta Turnu Severin, unde a susținut un amical cu „FC U Craiova”. Conduși încă din minutul 13, bănățenii s-au impus în final cu scorul de 2-1.

Amicalul de la malul Dunării a fost umbrit de accidentarea gravă a portarului Răducu Mogoșanu. Acesta a suferit o fractură de femur, după un duel aerian cu Daniel Ene, în minutul 20. Goalkeeperul de 26 de ani al echipei oltene a părăsit terenul de joc cu salvarea și a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, doctorii urmând să se pronunțe astăzi dacă are nevoie de operație. Cert e că Mogoșanu nu va mai pleca cu echipa craioveană în cantonamentul, care începe marți, în Austria, și ar putea rata o bună parte a sezonului din Liga 3, care debutează pe 23 august.

La finalul partidei de pe „Municipalul” severinean, antrenorul echipei craiovene Eugen Trică a refuzat să ofere declarații. A făcut-o în schimb omologul său, Leontin Doană. Acesta s-a declarat mulțumit de pretația echipei sale, care venea după un cantonament istovitor.

„Sunt mulțumit de jocul echipei. Veneam după cantonamentul montan, unde am pus accent doar pe factorul fizic. Cu mingea nu am lucrat deloc. Doar joi, după ce am revenit de pe munte, am lucrat unele finalizări. Ne dorim să ne menținem în eșalonul secund. Acesta este obiectivul. Suntem o echipă mică. Sper să mai vină sponsori lângă noi. Avem sprijinul primăriei și al Consiliului Local Reșița”, a declarat Doană. 

Echipa sa va disputa următorul amical miercuri, în deplasare, cu Ripensia Timișoara, iar sâmbătă va întâlni ASU Politehnica Timișoara.

CSM Reșița mai disputase un singur amical în această vară, pe 29 iunie, când a fost învinsă cu 1-0, la Sibiu, de FC Hermannstadt.

Poiană, din nou sub comanda lui Doană

Una dintre achizițiile din această vară făcută de echipa reșițeană este și mijlocașul Cristian Poiană, adus de la adversara cu care s-a luptat pentru promovare în sezonul trecut, Șoimii Lipova. Acesta va juca din nou în Valea Domanului.

„Am avut un cantonament greu, de șapte zile, dar am făcut un joc destul de bun. Adversarii au avut poate mai multă prospețime, dar s-a văzut experiența noastră. Îmi doresc să fim în prima jumătate a clasamentului. E greu să fim mai sus, ținând cont de numărul echipelor care și-au propus promovarea în Liga 1. Craiova este o echipă bună și nu va avea probleme în noul sezon. Vom promova sigur în Liga 2″, a declarat mijlocașul Cristian Poiană.

Acesta a revenit la Reșița după un sezon și jumătate, interval în care a jucat la Șoimii Lipova. Poiană mai lucrase cu Doană la CSM Școlar Reșița (vechea denumire a CSM Reșița), însă n-a mai fost ulterior dorit la echipă de noul antrenor Daniel Oprița.

„Pe Cristi Poiană l-am avut la echipă și acum doi ani, la Liga 3. Apoi, eu am fost dat afară și, ulterior, a plecat și el de la Reșița. Am fost foarte mulțumit de el, e un jucător de valoare, tehnic, care poate face diferența. De asta l-am și readus acum la echipă”, a spus Doană despre mijlocașul de 30 de ani.

Poiană a jucat și în Liga 1, în returul sezonului 2012-2013, pentru CS Turnu Severin. „Am revevit cu plăcere pe Municipal, chiar dacă, de cele mai multe ori, am fost oaspete pe acest stadion”, a completat Poiană, jucător originar din Vânju Mare, județul Mehedinți.

Bălan: „Nu ne permitem că mai ratăm promovarea”

Deși n-a debutat cu dreptul în amicalele verii, atacantul Claudiu Bălan nici cu concepe ca „FC U Craiova” să mai rataze promovarea și în acest sezon. Va avea însă în CSM Slatina un adversar poate și mai puternic decât a fost Turris Turnu Măgurele, echipa în fața căreia a pierdut accederea în Liga 2.

„E primul amical de când ne-am reunit. Am făcut o primă repriză destul de bună cu Reșița, am și deschis scorul, dar, ulterior, am făcut unele greșeli și am pierdut meciul. Trebuie să ne muncim și mai mut, iar marți vom pleca în cantonament în Austria . Nu nepermitem să mai rătăm promovarea  în noul sezon. Sper să luăm un avans considerabil față de contracandidate încă din turul campionatului. Vrem să promovăm succesiv, să ajungem în Liga 1. Păcat de accidentarea lui Mogoșanu. Sper să nu fie foarte gravă”, a spus Bălan.

U Craiova 1948 SA – CSM Reșița 1-2
Robert Răducanu 13′ / Dumitru Ene 35′, Flavius Vlădia 78′

Craiova: Mogoșanu – Negru, Dănănae, Gugu, Luică – I. Tănase, Pop – Raicea, Codoban, Răducanu – Cl. Bălan
Au mai jucat: Chindriș – Tudor, Stoenac, Dragu, Moț
Antrenor Eugen Trică

Reșița: Zimmermann – Al. Manea, Vasiu, Ehman, Vădrariu – Săulescu, Poiană, Breșneni, Caragea, D. Ene, Cioablă
Au mai intrat: Toater, Horvath, Vlădia, Banac, C. Cristea, Mustețea
Antrenor Leontin Doană

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 150; Arbitru: Viorel Flueran (Craiova).

Înregistrarea meciului poate fi urmărită în video-ul de mai jos:

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă