Reșița a început pregătirea pentru Liga 2 doar cu 17 jucători. Prima achiziție vine de la adversara cu care s-a lupta pentru promovare

17 jucători a avut la reunire CSM Reșița. Antrenorul Leontin Doană a condus, luni după-amiază, primul antrenament al echipei bănățene de la promovarea în Liga 2. Printre cei prezenți, noutățile au fost Cristian Poiană (Șoimii Lipova), Alexandru Manea (UTA), Caragea sau Marco Buga (ultimii doi de la ACS Poli).

Mijlocașul Cristian Poiană, fost la Șoimii Lipova, principala contracandidată în lupta pentru promovare în sezonul recent încheiat, este și primul jucător care a semnat cu Reșița. În rest ceilalți vor fi testați și apoi se va lua o decizie în privința menținerii lor în lot.

„Ne-am reunit cu gândul de a munci și de a avea rezultate pe măsură. Au venit câțiva jucători noi și așteptăm să-i vedem la joc. A semnat deja contract cu noi Cristian Poiană. Pe ceilalți încă mai așteptăm să-i vedem la meciurile de pregătire și atunci vom da un răspuns. Tot ceea ce-mi doresc este ca la începerea campionatului să dispunem de un lot competitiv pentru a avea rezultate bune în Liga a 2-a.

La primul antrenament s-au prezentat 17 jucători. Dintre noutăți, pe lângă Poiană, se mai antrenează cu noi Alexandru Manea de la UTA Arad, Caragea de la ACS Poli Timișoara, născut în anul 2001, și Marco Buga, tot de la echipa timișoareană, născut, de asemenea, în 2001″, a spus, citat de Caon, antrenorul Doană.

Staicu: „Reșița va rămâne în inima mea mereu”

La capitolul plecări, se numără Velcotă, Bactăr, Mierlici și golgheterul Marius Staicu, care a ales să semneze cu Ripensia. „M-am gândit bine la ce am de făcut, ce oferte am avut și până la urmă am ajuns să bat palma cu Ripensia. A contat mult în alegerea mea Alex Pelici, care m-a vrut încă din iarnă… Sunt bucuros că sunt din nou acasă și în plus am și o ambiție a mea personală, mă face să fiu motivat maxim, să dau tot ce am mai bun pentru a nu dezamăgi echipa și antrenorul. Vreau să mai zic că Reșița va rămâne în inima mea mereu. M-am simțit bine acolo din toate punctele de vedere. Sper că nu i-am dezamăgit, sper să nu fie supărați pe mine că am ales să vin la Ripensia. Așa am simțit”, a declarat Marius Staicu pentru sursa citată.

Sâmbătă, primul amical și startul cantonamentului

În privința pregătirii, Reșița are deja stabilit un prim amical pentru sâmbătă, iar apoi va merge în cantonament, pe Semenic.

„În această săptămână ne vom pregăti până joi la stadion, după care vom disputa sâmbătă un meci amical în deplasare cu o echipă din Liga 1, adică Hermannstadt Sibiu. După acest joc vom merge la munte în cantonament, pe Semenic, iar apoi vom mai disputa câteva amicale: la Severin cu Universitatea Craiova (n.r. – echipa lui Mititelu), cu ASU Poli Timișoara, cu Ripensia Timișoara, iar în ultima săptămână înainte să înceapă campionatul vrem să mai disputăm un amical cu o formație din Liga a 3-a. Fiind nou-promovată în Liga a 2-a, Reșița va juca în prima etapă din campionat pe teren propriu. Sperăm ca lotul să fie definitivat înainte să plecăm în cantonamentul de la munte”, a mai spus antrenorul Leontin Doană.

De marți, la antrenamente s-a alăturat și Bruno Vasiu, fundaș care ultima dată a evoluat tot la Șoimii Lipova.

Pe aceeași temă