Refuzat de Drobeta, Pînzaru a convins la Steaua II

16 Aug. 2009, 16:12 Bursa transferurilor
Refuzat de Drobeta,** Pînzaru a convins la Steaua II

După ce a jucat în returul sezonului trecut la FC Drobeta, fostul portar al naționalei de juniori a Republicii Moldova a fost legitimat vineri de nou – promovata FC Steaua II București, pentru care a semnat pe șase luni, cu drept de prelungire a contractului. În vârstă de 19 ani, Dan Pînzaru a fost astăzi rezerva lui Cezar Lungu, în partida cu Cetatea Suceava, încheiată la egalitate, scor 1-1 în runda inaugurală a sezonului 2009-2010.

 

De ce n-ai rămas la FC Drobeta?
Probabil nu am mai fost dorit la echipă, atâta timp cât după încheierea campionatului nu mi s-a făcut nicio ofertă de prelungire a contractului și nici nu mi s-au achitat ultimele restanțe financiare.

 

Ai jucat doar patru meciuri pentru FC Drobeta. Regreți că ai venit în iarnă la Turnu Severin?
Nu am de ce să regret, fiindcă a fost o experiență utilă. Atunci când mi s-a dat șansa, mi-am făcut bine treaba. Am jucam în primele trei etape ale returului și echipa n-a pierdut cu mine în poartă, după care avut am unele probleme cu viza de ședere în România și am fost nevoit să mă întorc la Chișinău. Când am revenit la Severin, nu m-au mai băgat decât într-un singur meci, pe care de asemenea nu l-am pierdut. M-a durut faptul că nici măcar nu mi-au comunicat motivele pentru au decis să mă țină pe banca de rezerve. A fost neplăcut pentru mine.

 

E diferență mare între Drobeta și Steaua II?
Nu cred că se poate compara. Sunt alte condiții, altă mentalitate, iar Steaua e cel mai iubit club din România. Orice jucător își dorește să ajungă aici, fie și la echipa a doua. Sunt fericit și mândru ca fac parte din familia Steaua.

 

Îți va fi greu  să te impui la Steaua II?
Avem un lot foarte bun. Îmi va fi greu să obțin postul de titular, dar, numai prin muncă și concurentă pot crește în valoare.

 

Când speri să faci pasul la prima echipă?
Chiar m-am pregătit două zile și cu prima echipă, cât timp a fost plecat Tătărușanu la lotul național în vederea amicalului cu Ungaria. A fost foarte bine pentru moralul meu să fiu acolo și mă antrenez alături de Zapata. Voi face tot posibilul să ajung, cât mai repede, la echipa mare.

 

Te mai gândești la naționala Moldovei?
Am jucat la juniori pentru națională, iar odată cu venirea mea la Steaua, sper să fac pasul și la reprezentativa de tineret a Moldovei. Experiența la nivel internațional o să-mi prindă foarte bine.

 

Ce ai face dacă te-ar oferta reprezentativa României?
Eu chiar mi-am depus actele pentru a deveni cetățean român. Bineînțeles, că aș fi onorat de o asemenea ofertă, dar e prematur să vorbesc despre acest aspect. În România sunt portari foarte buni, iar tot ce îmi doresc acum e să am evoluții apreciate în campionatul intern.

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

16 Aug. 2009, 16:12 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă