Răzvan Popa de la Sportul a semnat cu Inter Milano!

Răzvan Popa de la Sportul** a semnat cu Inter Milano!

Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio a anunțat sâmbătă că Inter Milano a reușit în cele din urmă să obțină semnătura tânărului mijlocaș român Răzvan Popa (16 ani), de la Sportul Studențesc. Puștiul care a debutat în Liga I la numai 15 ani, două luni și 13 zile, a doua astfel de „performanță” după cele ale celebrilor Nicolae Dobrin și Florin Răducioiu, a semnat acordul cu gruparea milaneză după mai multe luni de negocieri. Acesta era urmărit și de Chelsea, potrivit sursei citate. ProSport a anunțat transferul în exclusivitate în luna aprilie, însă tratativele au fost tergiversate de discuțiile dintre impresarul lui Popa, Victor Becali, și șefii formației lombarde.

Steaua l-a avut în curte pe Răzvan Popa

Născut în Vâlcea, mijlocașul a făcut cunoștință cu fotbalul în curtea Stelei, la grupa ’97 de copii și juniori. În ciuda eforturilor de a rezista, și a faptului că făcea naveta pe ruta Râmnicu Vâlcea – București, el nu a reușit să se adapteze în tricoul roș-albastru și a fost la un pas să se lase de fotbal, când nici nu se apucase bine. Conștient de realul talent al fiului său, tatăl lui Răzvan și-a îndreptat atenția către centrul de juniori din Regie, recunoscut ca unul dintre cele mai importante din România. Aici, juniorul a fost preluat în primăvara anului 2011 de către antrenorul Virgil Andronache, iar în vara aceluiași an a câștigat titlul de campion național cu grupa ’96. În 2012, a dat probe de joc la Londra pentru Chelsea Londra, dar Inter a fost cea care a insistat pentru el și astfel Popa a ajuns la un acord preliminar cu italienii.

George Pușcaș a semnat în luna mai

Căpitanul naționalei U17 a României, George Pușcaș, a semnat și el un contract cu Inter Milano la finalul lunii mai, transfer anunțat de asemenea în exclusivitate de ProSport. „Sunt foarte fericit că am semnat cu Inter, este un pas uriaș pentru mine și sper să rămân aici. Eu sunt atacant, un jucător de ofensivă. Calitățile mele sunt viteza și finalizarea. Idolul meu este Ibrahimovic, de la el mă inspir”, a spus Pușcaș la primul interviu în tricoul „nerrazzuro”. Atât Popa, cât și Pușcaș vor evolua pentru echipa de tineret a lui Inter Milano.

Andrei Radu, adus de la Pergolettese

Tot în aceste zile a mai fost completat lotul milaniștilor cu un portar român de 16 ani, ex-dinamovistul Andrei Radu (născut 1997). La noi în țară, puștiul a prins câteva prezențe pe banca celor de la Dinamo II, ca rezervă, după ce venise de la juniorii Stelei. Ajuns de anul trecut în Italia, Radu și-a făcut ucenicia în Italia la Pergolettese, fiind recuperat de către Inter în această vară

Pe aceeași temă