Un fost rapidist, al doilea român care va juca în Gibraltar! „Acum, cu Brexitul, multă lume e tot mai interesată de campionatul de aici”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jan. 2019, 12:52 Actualizat: 23 Jan. 2019, 15:52 Bursa transferurilor

Un fost portar al echipelor Unirea Alba Iulia, FC Brașov, Sportul Snagov sau Rapid este al doilea jucător român care va evolua în campionatul de fotbal din Gibraltar, în prima ligă al celei mai mici țări din clasamentul UEFA. Vlad Ignat-Kleemann (23 de ani) a semnat la începutul acestui an cu Glacis United, ocupanta locului 7 din 10 echipe, scrie Ziarul Unirea. Nu e primul club din străinătate unde va juca Ignat în cariera sa, acesta trecând și pe la Valladolid și UD San Pedro, ambele din Spania.

Până în vara anului trecut, Vlad Ignat a petrecut un sezon la noul Rapid, club alături de care a promovat în Liga 3, iar apoi, în turul campionatului aflat în curs de desfășurare, a jucat la Unirea Dej. În ultimele zile a ajuns să semneze cu echipa din țara cu o populație de circa 33.000 de locuitori și care are o suprafață de doar 6,8 km pătrați. Glacis United este un club înființat în 1965, care are 17 campionate câștigate (ultimul în 2000) și, în prezent, are un lot cosmopolit, cu jucători din Spania, Italia, Franța, Argentina sau Brazilia.

„Am semnat pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul. E un proiect frumos și interesant. Acum, cu Brexitul, multă lume e tot mai interesată de campionatul de aici. Se fac investitii majore în fotbal. Am ales să joc aici în detrimentul unor echipe de «Tercera» (liga a patra) din Spania datorită expunerii mai mari. Este totuși o echipă de prima ligă, îmi doresc să evoluez cât mai bine și să revin într-un campionat cât mai puternic curând sau, de ce nu, să ne luptăm la anul pentru primele două locuri din campionatul de aici, ceea ce înseamnă calificări pentru cupele europene”, a spus, pentru Ziarul Unirea, Vlad Ignat, care și-a făcut o parte a junioratului în Spania, la Valladolid, până în 2013.

În România, Vlad Ignat-Kleemann a evoluat pentru Unirea Alba Iulia, Corona Brașov, Dinamo II, Metalurgistul Cugir, ACS Berceni, FC Brașov, Șurianu Sebeș, Sportul Snagov, Rapid și Unirea Dej.

În campionatul micului Gibraltar a mai evoluat în sezonul 2015-2016 încă un român, Lucian Burdujan, fost atacant la Ceahlăul, Vaslui, Rapid sau Steaua, care a fost legitimat la FC Europa.

Gibraltarul este singurul teritoriu britanic situat în partea continentală a Europei, cedat în 1713 de Spania către Marea Britanie. Limba oficială este engleza, moneda este Lira de Gibraltar și are o suprafață de 6,8 km². Pe teritoriul ei se regăsesc în jur de 300 de maimuțe, macaci berberi, unica specie de maimuțe sălbatice care trăiesc în Europa.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jan. 2019, 12:52 Actualizat: 23 Jan. 2019, 15:52 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă