Din Liga a 4-a Alba direct la un club din Seria A! Românul care s-a transferat în Italia la 16 ani. „Sper să vă fac mândri pe toți”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Jan. 2018, 14:48 Actualizat: 23 Jan. 2018, 14:49 Ligi județene

România va fi reprezentată în fotbalul italian de încă de un tânăr jucător. Sassuolo Calcio, echipa care în 2013 l-a adus de la Dinamo pe Marius Alexe, tocmai a achiziționat un component al naționalei Under 17. Mijlocașul central Andrei Mărginean (16 ani) a semnat pe trei ani cu clubul din prima ligă din Italia, însă, pentru început, va juca pentru echipa de juniori.

Pentru Andrei Mărginean, pasul la Sassuolo, club care se află pe locul 14 în Seria A, este unul uriaș în carieră. Mijlocașul evolua la CS Zlatna, o echipă din Liga a 4-a Alba.

„Sunt foarte bucuros că am semnat cu Sassuolo Calcio, pentru că este un club care pune mare accent pe formarea tinerilor jucători. Acest transfer sper să fie o primă etapă din cariera mea, să îi reprezint cu cinste pe toți cei care au avut încredere în mine. E o nouă provocare și sper să vă fac mândri de mine pe toți”, a declarat, pentru ziarul Unirea, Mărginean, ce are un contract valabil până în 2021 cu Sassuolo. În urmă cu un an, Andrei Mărginean era în atenția celor de la Manchester United și a mai avut oferte de la alte cluburi din Italia, precum Novara Calcio și Fiorentina.

Pe lângă banii pe care îi va încasa pentru mijlocaș, CS Zlatna va avea 10 la sută coproprietate în eventualitatea unui transfer ulterior. „Este un transfer care dovedește preocuparea clubului nostru pentru a crește talente. Ne bucurăm că s-a concretizat această oportunitate, Sassuolo fiind recunoscut drept un club preocupat de formarea jucătorilor de perspectivă. CS Zlatna a dovedit un lucru notabil, că prin muncă și o echipă mică poate propulsa fotbaliști de viitor. Și mai avem oferte și pentru alți jucători crescuți în curtea noastră”, a menționat Cristian Aron, președintele CS Zlatna.

„Andrei Mărginean, mijlocașul central al clubului CS Zlatna și component al reprezentativei României U17, este noul jucător al gruparii italiene Sassuolo Calcio. Mult succes la noua sa echipa, felicitari familiei, conducerii clubului din Zlatna, lui Ionel Danciar și tuturor celor care au contribuit la formarea lui!”, a scris pe pagina sa de facebook Cătălin Sărmășan, agentul de jucători care i-a intermediat transferul lui Mărginean la Sassuolo.

În acest moment, la cluburile din prima ligă din Italia sunt legitimați românii Ștefan Radu (Lazio), Vlad Chiricheș (Napoli), Bogdan Lobonț (AS Roma), George Pușcaș (Benevento Calcio), Adrian Stoian (Crotone) și Deian Boldor (Hellas Verona).

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Jan. 2018, 14:48 Actualizat: 23 Jan. 2018, 14:49 Ligi județene
Pe aceeași temă