Rapidiștii sunt în căutare de juniori: „Alegem tinerii cei mai talentați, care ne vor ajuta cu adevărat”

Rapidiștii sunt în căutare de juniori:**

Vineri dimineață, cu trei zile înaintea expirării termenului limită, oficialii grupării Rapid Suceava au trimis către FRF cererea de înscriere în ediția de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a. Și întrucât în sezonul viitor echipele participante în eșalonul secund vor fi obligate să folosească pe toată durata partidelor doi fotbaliști sub 19 ani, antrenorii Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș au organizat ieri un meci școală în compania echipei de juniori a clubului, pentru a vedea la lucru o serie de tineri jucători susceptibili de a putea face parte din lotul primei echipe.

T. Niga, Nechifor, Jitariuc, Tăutian, Marțolea (toți LPS Suceava), Mihai (Dinamo Onești), Antonesei, Ilie (ambii Șomuzul Fălticeni), Airoaoei, Dănilă (ambii Vicov) și Rotariu, care a evoluat în ultimii ani în competițiile de juniori din Italia sunt jucătorii care au început pregătirile împreună cu gruparea de liga a doua suceveană și speră să prindă un loc în lotul pentru viitorul sezon.

„Nu mai puțin de șase locuri din lotul de 25 vor fi ocupate de juniori. O să testăm mai mulți jucători de perspectivă în perioada următoare, urmând să alegem tinerii cei mai talentați, care ne vor putea ajuta cu adevărat în stagiunea următoare”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Rapidiștii deschid astăzi seria meciurilor amicale

Fotbaliștii Rapidului au reluat de o săptămână antrenamentele în vederea viitoarei ediții de campionat, iar, între timp, conducerea clubului a structurat în bună măsură programul de pregătire din intersezon. Astfel, astăzi, cu începere de la ora 12.00, sucevenii vor disputa primul joc test, în deplasare, în compania formației de Liga a IV-a Silva Udești.

Până la sfârșitul lunii iulie, „alb-vișiniii” se vor antrena în localitate, urmând ca la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri, pe 22 iulie, să susțină un  nou joc test, pe terenul grupării de Liga a III-a, Bucovina Rădăuți. Timp de 10 zile, începând cu 3 august, rapidiștii vor pleca într-un stagiu centralizat de pregătire la Poiana Negri.

După revenirea de la munte, sucevenii mai au în program alte patru jocuri amicale: pe 13 august cu SC Bacău, pe Areni, pe 15 august cu Bucovina Pojorâta, în deplasare, pe 19 august cu Bucovina Pojorâta, pe teren propriu și pe 22 august în deplasare, cu SC Bacău. Startul ediției de campionat 2015-2016 va avea loc pe data de 29 august.

„În linii mari ne-am structurat programul de meciuri amicale, ca și completare putând să mai apară un joc test cu Aerostar Bacău, pe 31 iulie. Sper să reușim să ne întărim și pe posturile deficitare, astfel încât să facem o figură frumoasă în sezonul viitor”, a precizat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă