Rapid testează un fost internațional de juniori ieșean

Rapid testează un fost internațional de juniori ieșean

Gruparea Rapid Suceava s-a despărțit în intersezon de fotbaliștii Marius Matei, transferat la FC Voluntari, și Andrei Cerlincă, ajuns în Giulești. Pentru Matei, sucevenii au găsit repede înlocuitor în persoana atacantului Alex Buziuc, de la Gaz Metan Mediaș, un jucător lansat în fotbalul mare de gruparea Sporting Suceava.

Pentru a acoperi una din cele două poziții rezervate jucătorilor sub 21 de ani, care a rămas descoperită prin plecarea lui Cerlincă, oficialii Rapidului au pus ochii pe un fotbalist ieșean. Eduard Săvoia este un mijlocaș în vârstă de 19 ani, crescut la CSMS Iași, care a făcut parte în trecut din lotul național Under 16 al României, iar în ultimele luni a evoluat în Liga I de futsal pentru formația ieșeană. Săvoaia a ajuns deja la Suceava, iar luni a efectuat primul antrenament sub comanda antrenorilor Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș, pe stadionul Ițcani.

„Prima impresie despre Săvoaia este una pozitivă. Urmează să-l testăm pe parcursul zilelor următoare, pentru a ne edifica așa cum trebuie asupra potențialului său”, a declarat antrenorul principal Bogdan Tudoreanu.

Trei amicale stabilite în această săptămână

Nu mai puțin de trei meciuri amicale are programate gruparea suceveană în această săptămână. Astfel, astăzi, „alb-vișiniii” vor întâlni la Milișăuți formația de Liga a III-a Bucovina Rădăuți, urmând ca peste două zile, de la ora 14.00, să joace un meci test la Fălticeni, în compania formației de Liga a IV-a Șomuz. Ultimul examen al „ceferiștilor” va fi împotriva celei de-a doua reprezentante a județului în eșalonul al treilea, Bucovina Pojorâta, sâmbătă, la ora 11.00, tot în deplasare.

În continuarea programului de meciuri de pregătire din intersezon, Rapid va mai juca cu Aerostar Bacău, pe 10 februarie, cu FCM Dorohoi, pe 12 februarie la Suceava și pe 21 februarie în deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamț, pe 14 sau pe 15 februarie, în deplasare, și cu ASC Bacău, pe 18 februarie, la Piatra Neamț.

Sezonul oficial de primăvară în Liga a II-a se va relua pe data de 28 februarie, Rapidul urmând să evolueze în deplasare, în fieful grupării Unirea Slobozia, într-o partidă contând pentru etapa a XVII-a.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă