Rapid CFR Suceava și-a prezentat principalele achiziții din intersezon în cadrul unei conferințe de presă inedite, care a avut loc în aer liber, în imediata apropiere a suprafeței de joc de pe stadionul Areni. La întâlnirea cu presa au fost prezenți portarul Vlad Hânțăscu (Viitorul Constanța), fundașul Sorin Ciobanu (Metalul Reșița), mijlocașii Alexandru Vrabie (FCM Dorohoi) și Cătălin Strugariu (SC Bacău) și atacantul Eduard Sandu (FCM Dorohoi), care au venit însoțiți de antrenorul principal Bogdan Tudoreanu, acesta din urmă precizând că este mulțumit de lotul pe care-l are acum la dispoziție.
„Am făcut achiziții bune. Avem dubluri pe toate posturile, este concurență în echipă, ceea ce este un lucru îmbucurător. Va fi un sezon regulat foarte dificil, pentru că toate echipele trag să prindă play-off-ul și să scape de emoții, în condițiile în care la capătul acestui sezon pot retrograda patru echipe. Acesta este și obiectivul nostru, iar cu ajutorul celor nou veniți sper să reușim să-l îndeplinim”, a declarat tehnicianul Rapidului.
Nou-veniții promit că vor da totul în tricoul Rapidului
Jucătorii transferați în această vară pe Areni sunt deciși să arate că merită să îmbrace tricoul Rapidului. „Am petrecut o perioadă bună la Dorohoi, însă acum sunt în fața unei noi etape din cariera mea de fotbalist. Sper să fiu de ajutor echipei, să dau multe goluri și să fac meciuri bune”, a precizat Edy Sandu.
La fel de hotărât pare și Alex Vrabie, un fotbalist născut la Suceava, dar care n-apucase încă să joace pentru echipa fanion a orașului. „Sunt bucuros că m-am întors acasă, mă simt bine aici, mai ales că pe mulți din actualii mei coechipieri îi cunosc foarte bine dinainte. Venirea la Rapid reprezintă o provocare pentru mine. M-am pregătit exemplar, așa că sper să fac un sezon bun și să demonstrez că am valoare”, a mărturisit Vrabie.
Suceveni get beget sunt, de asemenea, Vlad Hânțăscu și Cătălin Strugariu, care după perioada petrecută la Sporting au acum șansa să joace din nou împreună.
Foarte realist în discurs s-a dovedit a fi Sorin Ciobanu, apărătorul care are misiunea de a-l face uitat pe Florin Plecanciuc. „Vreau să mulțumesc pentru felul în care am fost primit aici. Prea multe n-ar fi acum de spus, trebuie să dăm drumul la treabă pentru că avem atâtea meciuri de disputat. Mai multe putem vorbi în iarnă, după ce se va încheia prima parte a campionatului. Până atunci,
Sucevenii au în lot șase jucători cu vârsta sub 18 ani
În afară de cei cinci fotbaliști enumerați mai sus, Rapid l-a mai transferat în această vară pe experimentatul atacant Marco Enciu de la Farul Constanța, fiind aduși și câțiva tineri de perspectivă, precum portarul Toma Niga (LPS Suceava), fundașii Cătălin Tăutianu (LPS Suceava) și Ionuț Mihai (Dinamo Onești) și mijlocașii Lucian Jitariuc (LPS Suceava), Alexandru Dănilă (LPS Roman), Constantin Aeroaiei (LPS Roman) și Lucian Plăcintă (Ceahlăul II Piatra Neamț).
„În acest moment avem în lot șase juniori. Cu toții au calități, însă le lipsește experiența. Odată cu scurgerea etapelor ei vor câștiga la capitolul încredere și sper să nu dezamăgească”, a precizat Bogdan Tudoreanu.
Sâmbătă, în prima etapă a ediției de campionat 2015-2016, Rapid va evolua în deplasare, pe terenul grupării Dacia Unirea Brăila.
Adversara Rapidului din prima etapă se confruntă cu mari probleme
14 formații s-au înscris inițial pe tabloul Seriei I a Ligii a II-a. Numai că, între timp, FCM Dorohoi s-a retras din campionat din cauza problemelor financiare, Dacia Unirea Brăila fiind o altă echipă aflată în pericol de a nu începe campionatul.
Banii promiși săptămâna trecută de Consiliul Județean Brăila echipei de fotbal se lasă în continuare așteptați, deoarece Serviciul Juridic a mai găsit câteva probleme, legate de finanțare, care trebuie rezolvate.
„După ultimul meci de pregătire ne-am făcut iluzii pentru viitorul sezon competițional, pentru că am jucat foarte bine. Sub acest aspect, lucrurile păreau să intre pe făgașul normalității. Însă vestea rea este că banii încă rămân de domeniul promisiunilor. Marțea trecută știam că problema finanțării echipei va fi pusă pe ordinea de zi a ședinței de la CJ, însă acest lucru, în fapt, nu s-a întâmplat. Fără bani nu putem începe campionatul, asta e clar. Numai noi știm cum i-am ținut în priză pe jucători, ei s-au pregătit cu ardoare, dar am constatat că fotbalul nu este pe lista de priorități a Consiliului Județean. Am făcut tot ce depindea de noi ca să intrăm în normalitate, să putem fi ajutați financiar. E păcat, după atâta timp în care ne-am agitat ca să salvăm fotbalul brăilean, să facem ca totul să fie legal pentru a putea fi finanțați, să vină o astfel de veste chiar pe ultima sută de metri. Fără banii de la Consiliul Județean nu cred că vom putea începe campionatul”, a declarat antrenorul brăilenilor, Alin Pânzaru.
Sezonul 2015-2016 al Ligii a II-a va începe la sfârșitul acestei săptămâni, iar Dacia Unirea Brăila este tocmai adversarul din prima etapă a sucevenilor de la Rapid. „Veștile de la Brăila ne contrariază puțin, pentru că știam că lucrurile au început să se așeze acolo, în această vară. Noi însă nu trebuie să ținem cont de aceste zvonuri, trebuie să rămânem concentrați. Sunt sigur că meciul se va juca, iar noi suntem deciși să ne întoarcem de la Brăila cu un rezultat pozitiv”, a precizat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.
Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava