Ianis Zicu, înaintea meciului cu Csikszereda: „Această partidă trebuie câștigată indiferent de jocul pe care îl prestăm”. Ce a spus Patrick Petre la prezentarea oficială la Farul

Marius ANGHEL 07 Sep. 2019, 10:22 Campionat

Farul revine pe teren propriu după o nouă deplasare în care a luat bătaie și anunță din nou că trebuie neapărat să câștige puncte în fața propriilor suporteri. Așa a făcut-o și cu Petrolul (0-0), după ce venea cu înfrângere din meciul de la Chiajna (1-2), și așa își propune și acum, după eșecul înregistrat pe terenul liderului Turris-Oltul (0-2).

În fața constănțenilor antrenați de Ianis Zicu va fi duminică, de la ora 13:30, nou-promovata FK Csikszereda, o echipă care are cu un punct mai puțin acumulat decât Farul până în acest moment, însă are și un meci mai puțin disputat.

Ianis Zicu: „Această partidă trebuie câștigată indiferent de jocul pe care îl prestăm”

În converința de presă premergătoare jocului cu formația din Miercurea Ciuc, antrenorul Farului a prezentat noua achiziție, pe Patrick Petre, și a vorbit și despre întâlnirea din etapa a 6-a. Zicu se așteaptă la un meci greu, însă nu concepe alt rezultat în afară de victorie. Acesta speră ca atacanții să nu mai rateze așa cum au făcut-o până acum.

„Avem o partidă foarte grea. Dacă, până acum, am întâlnit echipe care și-au anunțat candidatura la promovarea, iar unele dintre ele au și arătat asta prin rezultate, iar altele mai puțin, acum întâlnim o echipă care este, să spun așa, de nivel mediu din Liga a 2-a, dar care ne poate pune probleme foarte mari dacă nu vom juca așa cum trebuie să o facă o echipă care joacă acasă și care vine după un rezultat negativ. Această partidă trebuie câștigată indiferent de jocul pe care îl prestăm, pentru că avem nevoie de toate cele trei puncte. Este o partidă pe care nu avem voie să o ratăm. Întâlnit o echipă care se închide foarte bine, dar este foarte periculoasă în momentul în care recuperează. Pe tranziția lor pozitivă lucrurile pot fi problematice pentru noi, dacă nu vom ști să luăm măsurile care trebuie.

Sunt cinci meciuri în care, din păcate, atacanții noștri nu au marcat. Din fericire, au avut situații de a marca, și la Turnu Măgurele, până în minutul 60, până când am controlat, zic eu, meciul în totalitate, am avut șansa să trecem în avantaj și sunt convins că apoi n-am fi pierdut acea partidă. Fără acel autogol, jocul nostru nu s-ar fi schimbat cu nimic. Din păcate, echipa a căzut după acel autogol, lucru pe care trebuie să nu-l mai facă de acum încolo. (…) Acum, lucrurile se schimbă. Să sperăm că și gazonul nostru va arăta decent la ora partidei, să putem să avem un joc colectiv foarte bun, să putem să avem ocazii să marcăm, pentru că, din nefericire, noi nu reușim să marcăm dintr-o ocazie, avem nevoie de foarte multe.

Nu mai este atât de cald cum a fost în primele etape. Cred că vor fi 25-26 de grade la ora partidei. Este o oră de Anglia. Până la urmă, nu contează ora, contează ca noi să obținem cele trei puncte, pentru că, în momentul acesta, avem mare nevoie, pentru a putea să abordăm altfel meciul din cupă, să putem trece și de acest tur.

Contăm și pe sprijinul publicului, care a fost mereu alături de noi, chiar și la meciurile în care am avut rezultate negative. De câte ori au mers băieții la galerie, fanii nu au fost sub nicio formă negativiști. Au respectat jucătorii. Eu cred că au văzut că jucătorii își dau viața pe teren și sper ca acest lucru, indiferent de rezultat, să-l facă până la final, pentru că este important ca oamenii să înțeleagă și să vadă o echipă care luptă, nu cedează în fața oricărui adversar și că e capabilă în orice moment să pună probleme”, a spus Ianis Zicu înaintea jocului cu Csikszereda, în care ar putea debuta mijlocașul Patrick Petre, însă în care nu-i va putea folosi pe Mitrov, Ursu și Moldovan, toți accidentați, însă acesta din urmă fără șanse să mai joace în acest an.

Patrick Petre: „Sper să am multe realizări, să-mi ajut colegii să obținem cât mai multe victorii”

Despre venirea la Farul și ceea ce își propune la prima echipă din Liga 2 pentru care joacă în cariera sa a vorbit Patrick Petre, mijlocaș care ultima dată a evoluat la Poli Iași. Fiul dinamovistului Florentin Petre își propune că înscrie și să ofere cât mai multe pase de gol.

„Am venit la o echipa frumoasă, cu tradiție, cu suporteri care sunt alături de echipă și care merită să o revadă în Liga 1. Sper să am multe realizări, să-mi ajut colegii să obținem cât mai multe victorii și să ne îndeplinim obiectivul. Sunt bine fizic, m-am pregătit în vacanță și abia aștept să joc.

Pe majoritatea noilor mei colegi îi cunoșteam. În lot sunt mulți jucători tineri cu mare calitate și sunt sigur că o să facem o treabă bună. Am cele mai multe meciuri în Liga 1 din lot și sper să arăt acest lucru și pe teren. Este cel mai puternic sezon de Liga a 2-a din ultimii ani, cu foarte multe echipe de tradiție. Încă nu am apucat să joc la Liga a 2-a, să simt jocul, să văd cum este aici, o să fie prima oară pentru mine. Sper să o fac foarte bine. Eu, personal, vreau să am realizări, goluri, pase de gol care să ajute echipa să câștige meciurile”, a spus și Patrick Petre.

În cariera sa, Patrick Petre a jucat în Liga 1 pentru Dinamo, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Poli Iași.

Înaintea desfășurării etapei a 6-a, Farul ocupă locul 14 în Liga 2, cu 5 puncte, în timp ce FK Csikszereda e pe poziția a 16-a, retrogradabilă, cu 4 puncte, însă are un meci mai puțin disputat.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 07 Sep. 2019, 10:22 Campionat
Pe aceeași temă