Rapid Suceava caută să se întărească cu doi fundași centrali și un atacant

Rapid Suceava caută să se întărească cu doi fundași centrali și un atacant

Noul antrenor al echipei Rapid CFR Suceava, Costel Ilie, a vorbit despre planurile pe care le are în privința întăririi lotului de jucători. După ce a renunțat la șapte fotbaliști care au evoluat în prima parte a sezonului pentru gruparea moldoveană, Ilie spune că acum este în căutarea a doi fundași centrali și a unui atacant, dar și că și-l dorește în continuare pe Sorin Ciobanu.

„Suntem în discuții cu câțiva fotbaliști, care sperăm să ne ajute. Este vorba de doi fundași centrali și un atacant. Când voi veni la Suceava, pe data de 11 ianuarie, poate voi fi în măsură să spun mai multe. Pe de altă parte, nu este clarificată în totalitate situația fundașului central Sorin Ciobanu. Am vorbit cu el înainte de Sărbători și mi-a transmis că dorește să continue la Rapid. Îl aștept la reluarea pregătirilor, când intenționez să port o discuție față-n față cu el. Dacă este cu gândul la Suceava, eu mi-aș dori să rămână”, a declarat Costel Ilie într-o intervenție telefonică la Sport Total FM.

Acesta a menționat că este adeptul jocului ofensiv și speră ca echipa să-și găsească eficacitatea în atac, pentru a nu-i dezamăgi pe suporteri. „Obiectivul principal este calificarea în play-off. Este o misiune destul de grea, dar nu imposibilă. Am amânat reluarea pregătirilor pe data de 18 ianuarie pentru că în această perioadă se efectuează unele lucrări de reparație la stadion, în zona vestiarelor. Doresc să am o întrevedere și cu domnul Ioan Radu. Știu că s-a dat în folosință terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv și sper să găsim înțelegere pentru a putea efectua și noi antrenamente acolo”, a precizat Costel Ilie.

Costel Ilie: „Trebuie să îmbunătățim imaginea echipei”

Pe de altă parte, noul antrenor al Rapidului a mărturisit că nu îi înțelege pe jucătorii care au plecat în această iarnă de la echipă și care s-au plâns ulterior de condițiile de la Suceava. „Enciu și alții se plâng de condițiile de până acum… Eu aș vrea să-i pun o întrebare lui Enciu. De ce a acceptat așa ceva? Eu îi mulțumesc pentru ceea ce a făcut pentru Rapid Suceava și îi urez multă sănătate și baftă la viitoarea lui echipă. Viziunea mea despre fotbal este total diferită de cea a jucătorilor de care ne-am despărțit. Am făcut-o însă în condiții amiabile, sperăm să își găsească repede echipe. Nu pot spune că am tăiat în carne vie. Am încercat să facem o schimbare în bine, să umblăm la imaginea echipei, care a avut de suferit în ultimii ani. E adevărat că sunt destule lucruri care pot fi îmbunătățite la Rapid. Am discutat cu președintele Moldovan și cu cei care se ocupă de echipă și treburile au început să se miște”, a încheiat Costel Ilie.

Constantin Ferariu, fundașul Rapidului, a fost deranjat de faptul că șefii clubului pentru care a jucat în ultimele trei sezoane au spus că ei l-au dat afară. De fapt, cel care a cerut să plece a fost chiar jucător, în aceeași situație regăsindu-se și Marco Enciu. Ferariu a dezvăluit pentru Liga2.ro cu ce promisiuni sunt atrași jucătorii la Suceava, li se spune că se va trage la promovare și că nu sunt probleme cu banii, însă în final ajuns să parcurgă kilometri pe jos pentru a ajunge la stadion, sunt neplătiți, își spală singuri echipamentele și trebuie să stea într-un vestiar cu pereți mucegăiți.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă