Rapid și-a prezentat achizițiile!

Rapid și-a prezentat achizițiile!

Rapid și-a prezentat astăzi achizițiile cu care se pregătește să atace sezonul de primăvară al Ligii a 2-a. Iar lista noutăților din cadrul lotului este mai bogată ca niciodată, gruparea „alb-vișinie” reușind să transfere nu mai puțin de nouă jucători în pauza de iarnă, este vorba de portarul Marius Zăvoi (27 de ani – Voința Sibiu), de fundașii Marius Doboș (32 de ani – FCM Dorohoi) și Ovidiu Morariu (23 de ani – Chindia Târgoviște), de mijlocașii Flavius Chișu (22 de ani – FC Seso Câmpia Turzii), Marian Galdean (24 de ani – Unirea Alba Iulia), Mihai Iulian Petrescu (25 de ani – Unirea Alba Iulia), Maradona Chiriac (22 de ani – FC Botoșani), Alexandru Pleniceanu (25 de ani – Săgeata Năvodari) și de atacantul Adrian Caragea (25 de ani – Kosarom Pașcani).
 
Întors de aproape o săptămână în postura de antrenor principal, Bogdan Tudoreanu este încrezător că noii-veniți vor ajuta Rapidul să acumuleze cât mai multe puncte în retur. „Cam toate echipele din seria noastră s-au întărit în această pauză competițională, de aceea cred că vom avea un retur destul de greu. Suntem însă optimiști, ținând cont că am adus mulți jucători noi, valoroși, care au trecut pe la Liga a II-a și chiar prin Liga I. Avem speranța că vom face un retur bun și vom acumula multe puncte” a declarat Bogdan Tudoreanu. Tehnicianul „ceferiștilor” a admis că echipa stă bine în acest moment din punct de vedere al pregătirii fizice, dar suferă încă la capitolul omogenitate și relații de joc. „Echipa noastră este pregătită din punct de vedere fizic, mai prost stăm la omogenitate, ținând cont că unii jucători au venit mai târziu, terenurile au fost impracticabile și nu am putut mai deloc să lucrăm tactic. Sperăm că aceste lucruri să fie compensate de valoarea individuală a jucătorilor din lot”, a spus Ted.

Revenit pe Areni după experiența avută în urmă cu cinci sezoane în tricoul Cetății, Adrian Caragea spune că s-a maturizat și că s-a întors să ajute Rapidul să-și îndeplinească obiectivul. „Sper să fac mai multe decât data trecută. Au trecut anii și peste mine, am acumulat experiență, m-am maturizat și sper să ajut cât mai mult echipa și să ne îndeplinim obiectivul. Au venit mulți jucători cu experiență, sper să ne ajutăm între noi, să dăm cât mai multe goluri, să fie un fotbal frumos, care să aducă mulți suporteri la stadion. Vreau ca în presă și în rândul iubitorilor de fotbal să se afle că la Suceava este din nou fotbal așa cum a fost odată. Dacă echipa va avea rezultate bune ne va ajuta și pe noi”, a spus Caragea.
 
Transferat pe ultima sută de metri în curtea „ceferiștilor”, mijlocașul Alexandru Pleniceanu consideră că echipa are potențial, dar că acest lucru trebuie demonstrat în teren, prin acumularea a cât mai multe puncte în retur. „Sperăm să formăm un grup unit și să acumulăm cât mai multe puncte în retur pentru că nu se știe cine retrogradează. Atmosfera este destul de bună, echipa arată că are potențial, dar trebuie să demonstrăm acest lucru în meciurile oficiale. Ne așteaptă două meciuri foarte grele, după care vom avea o pauză mare în care vom putea pune la punct minusurile”, a declarat Alexandru Pleniceanu.
 
Reprofilat pe postul de fundaș dreapta odată cu venirea la Rapid, bacauanul Marius Doboș speră ca „alb-vișinii” să acumuleze cât mai multe puncte în retur, iar din sezonul viitor să-și poată propune mai mult decât salvarea de la retrogradare. „Îmi doresc să facem cât mai multe puncte în acest retur, să aducem publicul la stadion, pentru că doar cu ajutorul suporterilor vor veni și rezultatele. Sper ca din vară, dacă va fi treaba bună aici, să fie alte obiective”, a afirmat Doboș.

Considerat a fi una dintre cele mai bune achiziții reușite de „ceferiști” în pauza de iarnă, Marian Galdean s-a atașat deja de Suceava. „Este prima data când vin să joc în această zonă și îmi place aici. Sperăm să ne facem treabă cât mai bine”, a spus mijlocașul adus de la Unirea Alba Iulia și care a marcat trei goluri pentru Rapid în meciurile de pregătire.

Flavius Chișu vrea să vorbească pe teren. „Eu vreau să vorbesc mai mult pe teren. În afara terenului, laș conducerea și pe cei care se ocupă de marketing să vorbească. Vrem să câștigăm primele două meciuri dacă se poate și să urcăm cât mai sus în clasament”, a spus mijlocașul venit de la Câmpia Turzii.
 
Transferat pentru a acoperi golul lăsat în centrul defensivei de plecarea lui Lozneanu, fundașul Ovidiu Morariu vrea să se afirme pe Areni. „Suntem mulți colegi noi, am venit să ne afirmăm, să ajutăm echipa și sper să fie cât mai bine. Cel mai important este să obținem un rezultat bun în prima etapă. Avem un colectiv bun, o echipă unită și sper să fie în continuare la fel”, a declarat Ovidiu Morariu.
 
Văzut drept unul dintre cei mai buni mijlocași stânga în turul Ligii a 2-a, atunci când a marcat de trei ori și a dat două pase de gol la Unirea Alba Iulia, Mihai Petrescu speră ca Rapidul să acumuleze mai mult de 12 puncte în retur: „Sperăm să fie un grup unit aici, să facem cât mai multe puncte, poate mai multe decât au fost în tur. Atmosfera este bună și ne gândim să câștigăm trei puncte chiar din primul meci”.
 
La rândul său, Maradona Chiriac, venit gratis pe Areni din curtea rivalilor de la FC Botoșani, are speranțe mari pentru retur. „Mă bucur că am ajuns aici și că băieții m-au primit bine. Sper să ajut echipa să aibă rezultate bune și chiar de la meciul de sâmbătă să ne întoarcem cu cel puțin un punct. Atmosfera este bună la echipă, în ciuda celor ce s-au scris”, a declarat mijlocașul în vârstă de 22 de ani.
 
În prima etapă a returului, Rapid va evolua sâmbătă, de la orele 11.00, pe terenul grupării Delta Tulcea.

 

Sursa: Gazeta SV

Pe aceeași temă