Rapid a reușit primele transferuri ale iernii. Un fost câștigător al Cupei României și un fundaș de 19 ani vin în Giulești

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Jan. 2016, 16:30 Actualizat: 11 Jan. 2016, 14:52 Bursa transferurilor
Rapid a reușit primele transferuri ale iernii.  Un fost câștigător al Cupei României și un fundaș de 19 ani vin în Giulești

Rapid se pregătește intens pentru partea a doua a Ligii 2. Giuleștenii și-au fixat deja un cantonament în India, între 20 ianuarie și 7 februarie, unde vor participa la un turneu amical la care vor mai lua parte și formațiile de tineret ale unor nume importante din fotbalul mondial, precum River Plate sau Hertha Berlin.

Înainte de a se reuni și a lua drumul Indiei, rapidiștii au anunțat și primele două transferuri ale iernii. Astfel, Vlad Morar (22 de ani) și Nicușor Fota (19 ani) se vor alătura echipei conduse de Dan Alexa: „Ne-am înțeles atât cu Morar cât și cu Fota. Vlad Morar va semna pe un an și jumătate cu Rapid, în timp ce Fota va fi împrumutat de la Concordia Chiajna până în vară, urmând ca, dacă se va ridica la nivelul așteptărilor, să fie cumpărat definitiv. Dar despre acest aspect vom discuta atunci”, a declarat Radu Birlică, administrator special al clubului din Grant, pentru site-ul 1923.ro.

Cotat la 200.000 de euro, Vlad Morar poate juca atât ca atacant, cât și ca mijlocaș lateral, a fost crescut de Universitatea Cluj și a evoluat în Liga 1 pentru ardeleni, dar și pentru Petrolul. Alături de ploieșteni, Morar a cucerit Cupa României în 2013, an în care se anunța unul dintre cei mai buni tineri fotbaliști români ai momentului. Fotbalistul de 22 de ani vine gratis în Giulești după ce s-a despărțit de israelienii de la Beitar Ierusalim.

Nicușor Fota ajunge în Giulești de la echipa a doua a Concordiei Chiajna, de unde va fi împrumutat până la finalul sezonului. Fundașul de 19 ani nu a prins niciun meci în Liga 1 până acum și pare mai degrabă un transfer menit să întărească lotul.

După prima parte a campionatului, Rapid ocupă locul întâi în Seria 1 a Ligii 2, la egalitate de puncte, 36, cu Dunărea Călărași.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Jan. 2016, 16:30 Actualizat: 11 Jan. 2016, 14:52 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă