Rapid a renunțat la Tiron: „Suntem acoperiți în acest moment pe pozițiile jucătorilor sub 21 de ani”

Rapid a renunțat la Tiron:**

Gruparea Rapid Suceava s-a despărțit zilele acestea de mijlocașul moldovean Valeriu Tiron, adus în vară, sub formă de împrumut pentru un sezon, de la FC Botoșani. Toată lumea a avut mari așteptări de la Tiron în momentul perfectării acestui transfer, numai că, din pricina accidentărilor, fotbalistul în vârstă de 20 de ani n-a apucat să adune decât 160 de minute în tricoul Rapidului.

„Nu vreau să intru prea mult în detalii, dar pot să vă spun că am renunțat la Tiron din motive disciplinare. Avându-i în lot pe Buziuc, Gheorghiciuc, Bîgu și Săvoaia, consider că suntem acoperiți în acest moment pe pozițiile jucătorilor sub 21 de ani”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

În altă ordine de idei, gruparea suceveană a renunțat și la înregimentarea atacantului în vârstă de 22 de ani Bogdan Moroșanu, care a fost testat în amicalele cu FCM Dorohoi și Ceahlăul Piatra Neamț disputate săptămâna trecută.

Au doar 15 jucători valizi pentru amicalul cu SC Bacău

Altfel, Rapidul va susține astăzi cel de-al șaptelea meci de pregătire din intersezon, bilanțul sucevenilor de până acum fiind de trei victorii, două rezultate de egalitate și o înfrângere. Adversarul „alb-vișiniilor” va fi gruparea de Liga a II-a SC Bacău, partida urmând să se dispute pe teren neutru, la Piatra Neamț, cu începere de la ora 13.45. „Ținând cont că în această perioadă a anului terenurile cu iarbă naturală nu se prezintă în condiții dintre cele mai bune, am decis să disputăm acest joc pe terenul sintetic al Ceahlăului”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

Din cauza problemelor de efectiv, formația suceveană va deplasa pentru acest meci un lot de doar 15 jucători. Între ei și fălticeneanul Narcis Alexandru, un mijlocaș în vârstă de doar 19 ani, care în prima parte a campionatului a evoluat în eșalonul al treilea, pentru gruparea Cetatea Târgu Neamț. Narcis este fiul lui Vasilică Alexandru, fost component de bază al Forestei în anii 90.

Marea problemă a sucevenilor în această etapă a pregătirii de iarnă o constituie accidentările, multe dintre ele fiind cauzate de starea precară a terenurilor de antrenament. Astfel, fundașul Claudiu Velescu a fost operat deja la umăr, urmând să revină pe gazon abia la începutul lunii aprilie. Lui Răzvan Bîgu, care a resimțit din nou dureri la genunchiul care i-a dat bătăi de cap în sezonul de toamnă, i s-a întocmit un program de pregătire separat, așa că va fi menajat la ultimele două meciuri amicale din intersezon, astăzi, cu SC Bacău și sâmbătă, cu FCM Dorohoi. Mircea Negru, Florin Plecanciuc și Sascha Marinkovic se află în acest moment în pauză forțată din pricina unor întinderi musculare, dar se așteaptă ca în 2-3 zile aceștia să reia pregătirile în regim normal.

Vor începe mai târziu campionatul

În ceea ce privește reluarea campionatului, sucevenii vor debuta cu o săptămână mai târziu față de restul echipelor din Seria I. Cum Unirea Slobozia și-a anunțat retragerea, Rapidul va fi nevoit să stea în prima etapă din 2015, deoarece urma să joace la Slobozia pe 28 februarie.

„Ținând cont că avem atâția jucători accidentați, pentru noi este bine că vom mai primi un răgaz de 7 zile pentru a pune toate lucrurile la punct. Pe de altă parte, este păcat că două echipe cu tradiție din eșalonul secund au ajuns să-și închidă porțile”, a mai declarat Bogdan Tudoreanu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Pe aceeași temă