Rapid a promovat în Liga 2, iar Pancu a anunțat principala țintă a transferurilor: „Are nevoie de noi și noi de el!”. Jucătorul e gata să lase Liga 1

Marius ANGHEL 13 May. 2019, 12:08 Bursa transferurilor
Rapid a promovat în Liga 2, iar Pancu a anunțat principala țintă a transferurilor:

Daniel Pancu (41 de ani) a promovat Rapidul în Liga 2, după o victorie cu 3-0 obținută împotriva Unirii Slobozia, iar la finalul partidei, în direct la TV, antrenorul giuleștenilor a anunțat numele primului jucător pe care vrea să-l transfere în vară. Este vorba despre Alexandru Ioniță (24 de ani), acum la CFR, jucător crescut în Giulești și care trece printr-o perioadă proastă a carierei sale.

Ioniță, fan declarat al Rapidului, nu e în grațiile lui Dan Petrescu și, deși campioana a plătit un milion de euro către Astra pentru transferul său, nu prinde prea multe minute și stă mai mult în tribună. Daniel Pancu a anunțat în direct la TV că vrea să-l transfere pe cel care și-a declarat dragostea pentru Rapid în repetate rânduri, deși juca la Astra sau CFR.

„Acum mă gândesc la campania de achiziții și cap de listă e Alex Ioniță de la CFR Cluj. El are nevoie de noi și noi de el. Îl așteptăm în Liga 2”, a declarat Daniel Pancu la DigiSport, duminică, după victoria care i-a asigurat promovarea în Liga 2 pentru sezonul viitor.

Înaintea meciului cu Craiova, desfășurat duminică seară, Ioniță a apărut la microfonul DigiSport și a spus că e dispus să revină la Rapid: „Trebuie să mă antrenez în continuare și să demonstrez că merit să fiu în echipă. Nu am avut nicio discuție cu domnul Dan Petrescu. Avem un lot echilibrat și valoros, a fost decizia dânsului. Nu am decât să mă supun. Sper să câștigăm titlul în această seară.

Îi felicit pe cei de la Rapid că au reușit să promoveze în Liga 2. Am auzit și eu de această posibilitate. M-aș întoarce la Rapid oricând. Îmi doresc să mă duc să-i ajut să promoveze în Liga 2. Pentru mine, Rapid este tot. Rapid este casa mea! Mi-aș dori să fac parte din proiect, să-mi închei cariera acolo. Aș vrea să scriu istorie acolo. Aș da oricând cele trei titluri pe care le am pentru a promova cu Rapidul”

Ioniță a prins 1.378 de minute în acest sezon la CFR, în 30 de meciuri, dar de la revenirea lui Dan Petrescu a privit meciurile trupei din Gruia mai mult din tribună. Alexandru Ioniță a marcat de două ori și a livrat o pasă de gol în tricoul CFR-ului în actuala stagiune. Mijlocașul a fost crescut la juniorii Rapidului, dar a jucat și pentru prima echipă în perioada 2012-2014, apoi s-a transferat la Astra.

Cătălin Hlistei (20), Alin Cârstocea (23) și Marian Vlada (63) au înscris golurile giuleștenilor în fața Sloboziei și au dat start fiestei promovării în Liga 2. Din Liga 3 au mai promovat SCM Gloria Buzău (S1) și Turris Oltul Turnu Măgurele (S3). CSM Școlar Reșița (S4) și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (S5) sunt, de asemenea, foarte aproape de a-și asigura biletele pentru Liga 2.

Rapidul e echipa pe care Liviu Dragnea, șeful PSD, a promis că o va crește până va ajunge înapoi în Liga 1. „O să-l creștem!”, a spus Dragnea, în 2017, la inaugurarea noului stadion de la Craiova, nu înainte să spună că și-ar dori un meci de inaugurare a arenei din Bănie cu Rapid.

Marius ANGHEL 13 May. 2019, 12:08 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă