Rapid a pierdut amicalul cu CSM Pașcani

30 Jan. 2012, 08:14 Bursa transferurilor
Rapid a pierdut** amicalul cu CSM Pașcani

Gruparea de liga a III-a Rapid Suceava a pierdut cu scorul de 2-1 meciul amical disputat ieri, în deplasare, cu CSM Pașcani. Partida s-a disputat pe un teren greu, acoperit de zăpadă, astfel că antrenorii Bogdan Tudoreanu și Ion Buzoianu nu au putut să tragă prea multe concluzii după un asemenea meci. Gazdele au deschis scorul prin P. Răzlog, însă „ceferiștii” au reușit să restabilească egalitatea înainte de pauză printr-un gol înscris de Semeghin, în urma unei faze colective de atac. Pășcănenii au marcat golul victoriei în partea secundă, prin același P. Răzlog.

Rapid a jucat în alcătuirea Prutean – P. Bosancu, Fl. Plămadă, Velescu, Oniu – Golofca, Ghiviziu, Tincu, Semeghin – Negru, Marinkovic. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat Beleiu, Jalbă, Hrimiuc, Ailenei, Moldovan, Sumanariu, Șuleru, Ionesi, I. Plămadă și Pavăl. Nu au evoluat Pascal, Stănescu, Romaniuc, Sava și Spătar, din cauza accidentărilor.

Ieșeanul Tincu s-a înțeles cu Rapidul

Meciul amical cu CSM Pașcani a fost însă un bun prilej pentru antrenorii Rapidului de a-i vedea la lucru pe jucătorii aflați în probe la gruparea suceveană. Astfel, oficialii Rapidului au decis să renunțe la serviciile a doi fotbaliști, este vorba de atacantul Natanael Pavăl, legitimat ultima oară la CSMS Iași, și la portarul Manuel Beleiu, care a evoluat în tur la gruparea de liga a III-a Seso Câmpia Turzii.

„Ceferișii” îl vor opri însă în lot pe mijlocașul Paul Tincu, care a debutat ieri în tricoul Rapidului. „Este un jucător experimentat, care a strâns prezențe numeroase în primele două eșaloane valorice din România și poate să ne ajute în tentativa noastră de a promova în Liga a II-a la finele actualului sezon. Este un fotbalist cu calități, știe bine jocul, protejează balonul așa cum trebuie și șutează la poartă cu ambele picioare. Ne-am înțeles deja în privința contractului, așa că va merge cu noi în stagiul de pregătire centralizată”, a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu. Paul Tincu are 26 de ani și a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale pentru Politehnica Iași.

Alb-vișiniii vor să-l repatrieze pe Ivașcă

În cantonamentul de la Poiana Negri va merge și portarul craiovean Andrei Preda, care a ajuns la Suceava în cursul zilei de ieri. În vârstă de 22 de ani, Preda a început fotbalul la Școala lui Gică Popescu, iar în scurta sa carieră a mai fost legitimat la Universitatea Craiova, PFC Montana 1921 (Bulgaria), ACS Berceni și Farul Constanța. El va fi monitorizat pe perioada stagiului de pregătire centralizată, iar dacă va confirma va fi oprit în lotul cu care Rapidul va aborda partea a doua a campionatului.

Ultima țintă a Rapidului din intersezon este mijlocașul Unirii Slobozia, Augustin Ivașcă. „Îl știm bine pe Ivașcă, el fiind sucevean de-al nostru. Am auzit că vrea să întoarcă acasă și i-am prezentat oferta noastră. Sper să-i convingă pe cei de la Slobozia să-l lase să plece și să ni se alăture cât mai curând”, a precizat Bogdan Tudoreanu. Ivașcă are în prezent 31 de ani și a mai evoluat pentru Foresta, FC Botoșani, Ceahlăul Piatra Neamț, Știința Bacău și Callatis Mangalia.

S-a stabilit lotul pentru stagiul de pregătire centralizată

Antrenorii Bogdan Tudoreanu și Ion Buzoianu au stabilit aseară lotul de jucători care va pleca luni dimineață în cantonamentul de la Poiana Negri: Cătălin Pascal, Vali Prutean și Andrei Preda – portari, Cristian Hrimiuc, Florin Ailenei, Claudiu Velescu, Florin Plămadă, Paul Bosancu, Dinu Oniu, Cristian Spătar – fundași, Alex Ghiviziu, Marius Romaniuc, Paul Tincu, Vlad Stănescu, Dorin Semeghin, Gabriel Șuleru, Cătălin Golofca, Alex Moldovan – mijlocași, Ciprian Sumanariu, Mircea Negru, Iulian Ionesi, Cătălin Burlacu, Eusebiu Jalbă, Ionuț Plămadă și Sascha Marinkovic – atacanți. Pe perioada stagiului de pregătire, alb-vișiniii vor disputa și două meciuri amicale, cu Aerostar Bacău și CS Panciu.

articol scris de Gabriel TODERAȘCU

30 Jan. 2012, 08:14 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă