Rapid a perfectat un nou transfer! Pancu s-a săturat să aștepte achizițiile promise de conducere: „E a șasea oară când o spun de când am început pregătirea”

Rapid a perfectat un nou transfer!** Pancu s-a săturat să aștepte achizițiile promise de conducere:

În ziua în care și-a încheiat cantonamentul de la Poiana Brașov, cu o victorie în amicalul cu Csikszereda (scor 1-0), Rapid a definitivat un nou transfer. Giuleștenii au reușit să-l achiziționeze pentru următorii trei ani pe Amir Jorza (20 de ani, foto), unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut în sezonul recent încheiat și pe care Daniel Pancu și-l dorește în lot și pentru Liga 2.

Mijlocașul arădean fusese împrumutat în sezonul trecut de la Atletico Arad, iar acum a semnat cu Rapid pentru următorii trei ani. Înainte să ajungă la bucureșteni, Amir Jorza a evoluat pentru UTA în trei ediții de Liga 2, fiind unul dintre tinerii care s-au făcut remarcați, cum a fost și cazul lui Dennis Man sau Adrian Petre.

La primul sezon în tricoul Rapidului, Jorza a fost utilizat în 31 de meciuri, a marcat 5 goluri și a avut 6 pase decisive.

„Mă interesează integrarea cât mai rapidă a jucătorilor nou-veniți în atmosfera Rapid. Sper ca săptămâna asta, e a șasea oară când o spun de când am început pregătirea, să definitivăm lotul”, a spus Pancu după amicalul cu Csikszereda. De luni, Rapid pleacă în cantonament în Turcia, la Bolu.

Situația lui Hlistei, însă neclară

Un alt jucător arădean din lotul echipei giuleștene care încă nu are o situație clară este mijlocașul Cătălin Hlistei (24 de ani). Acesta este dorit de Pancu, însă clubul la care a început fotbalul, același Atletico Arad, contestă contractul semnat de jucător cu Rapid. Procesul se află pe rol, în spatele său acțiunii fiind și UTA, club care și-l dorește înapoi pe Hlistei.

Pentru noul sezon, Rapid a semnat până acum cu fundașul Facundo Mallo Blanco (24 de ani, ex Dinamo), mijlocașii George Tudoran (23 de ani, ex Pandurii), achiziționat încă din iarnă, Gabriel Dodoi (20 de ani, ex Pandurii), Alexandru Dulca (21 de ani, ex Luceafărul Oradea) și Rareș Lazăr (20 de ani, ex CS Mioveni) și atacantul Matias Roskopf (21 de ani, plimbat în ultimul an pe la FC Botoșani și FC Hermannstadt, însă nelegitimat).

În plus, dintre jucătorii din lotul care a obținut promovarea, s-a semnat contract nou pe un sezon cu Marian Vlada și Alexandru Iacob, în timp ce Guilherme Fagundes „Robinho”, Adrian Grigore, Alexandru Duriță și Deivydas Matulevicius nu vor mai continua cu giuleștenii.

Pe aceeași temă