Rapid a dat încă o lovitură! Noua achiziție a echipei lui Daniel Pancu a fost numit „noul Hagi” de turci și este unul dintre cei mai tineri debutanți din istoria Ligii 1

Daniel Pancu e hotărât să facă schimbări majore în lotul Rapidului în această iarnă. Echipa giuleșteană care activează în Liga 3 a transferat un nou jucător, al optulea în 2019. Liber de contract după ce s-a despărțit de Dunărea Călărași, Marian Drăghiceanu (19 ani) este al șaselea mijlocaș achiziționat de alb-vișinii, ceilalți doi fiind fundași. A semnat un contract valabil pe doi ani și jumătate cu Rapid, după ce în prima parte a sezonului de Liga 1 a evoluat în doar două meciuri la echipa antrenată de Dan Alexa.

„Sunt bucuros că am ajuns la Rapid, unde vreau să îmi fac treaba cât mai bine și să mulțumesc prin evoluțiile mele”, a spus, pentru fcrapid.ro, Drăghiceanu.

Prezentat ca „noul Hagi” de turci

Marian Drăghiceanu a intrat în istoria Ligii 1 ca al patrulea cel mai tânăr debutant din istorie după ce a intrat pe teren în sezonul 2014/2015 la un meci disputat de Ceahlăul la Galați, cu Oțelul (scor 1-4). Mijlocașul lansat în fotbal de la Piatra Neamț a fost introdus în minutul 89 și și-a trecut astfel în palmares debutul la 15 ani și 10 luni. Era, atunci, depășit de Nicolae Dobrin (14 ani și 10 luni), de Rareș Lazăr (15 ani, 1 lună și 10 zile) și de Codrin Epure (15 ani, 2 luni și 10 zile), însă îi întrecea în top pe Ilie Balaci (16 ani, 11 luni) și pe Gică Hagi (17 ani și 7 luni).

În 2016, la numai 16 ani, era văzut ca unul dintre cei mai promițători tineri din fotbalul românesc și era invitat să dea probe de joc la două cluburi importante ale Europei, Arsenal Londra și Galatasaray. Turcii îl prezentau pe Drăghiceanu drept „noul Hagi”. Mai înainte, patronul Ceahlăului, Angelo Massone, cel care voia să obțină bani în urma unui eventual transfer, refuzase o ofertă de la Stoke City.

A promovat cu Dunărea Călărași în Liga 1

După desființarea Ceahlăului a mers să dea teste la mai multe cluburi din Italia, iar în vara lui 2017 Drăghiceanu se întorcea în România și semna cu Dunărea Călărași, echipă unde avea să joace 17 meciuri și alături de care să promoveze în Liga 1. În acest sezon a fost utilizat de Dan Alexa timp de doar 90 de minute, în doar două meciuri, iar acum a semnat cu Rapid.

„Ultimul transfer al Rapidului este unul pe placul Giuleștiului, tehnic, cu dribling fin, genul de jucător care face diferența, iar Marian Drăghiceanu are toate aceste calități, chiar dacă are numai 19 ani.

Crescut la Piatra Neamț, Drăghiceanu a impresionat încă de la 12 ani, când doi ani la rând a fost ales „cel mai bun junior român”, la categoria sa de vârstă.

La 15 ani, Drăghiceanu a fost adversarul Rapidului în două rânduri, în două partide pe care giuleștenii le-au disputat în Liga 1 împotriva Ceahlăului, în sezonul 2014/2015, chiar dacă a fost doar rezervă.

Drăghiceanu s-a antrenat deja sub comanda lui Daniel Pancu, cel care a insistat pentru viitorul decar al Rapidului, acesta urmând a debuta în tricoul alb-vișiniu sâmbătă, în amicalul cu CSM Oltenița.

Bun venit, Marian! #FamiliaRapid”, a anunțat Rapid transferul lui Drăghiceanu.

Al optulea transfer, dar al șaptelea care se alătură de acum echipei

Până acum, Rapid i-a mai achiziționat pe fundașii Cătălin Oanea (19 ani, ex Sportul Snagov), Robert Băjan (23 ani, ex Viitorul), mijlocașii Alin Turbatu (19 ani, ex CSM Oltenița), Cătălin Hlistei (24  ani, ex Sportul Snagov), nigerianul Ifeanyi David Onyeanula (18 ani, ex Golden Stars Football Academy), Fabio Andrei Trip (18 ani, ex LPS Banatul), dar și pe mijlocașul stânga George Tudoran (23 ani), însă în cazul acestuia din urmă contractul va începe pe 1 iulie, când îi va expira cel cu Pandurii.

Pe aceeași temă