Răchită nu prea e impresionat de jucătorii aduși în probe la ACS Poli! Fostul petrolist care l-a refuzat și schimbarea pe care a observat-o la alb-violeți: „O să-i bat la cap”

Răchită nu prea e impresionat de jucătorii aduși în probe la ACS Poli!** Fostul petrolist care l-a refuzat și schimbarea pe care a observat-o la alb-violeți:

ACS Poli a jucat în ultimele zile două amicale. Sâmbătă a trecut cu 3-2 cu liderul din Liga a 4-a Timiș, Fortuna Becicherecu Mic, iar ieri a învins-o cu 1-0 pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii, ocupanta locului 13 din Seria a 4-a a Ligii a 3-a. De la reunire și până acum a trecut puțin peste o săptămână, iar dintre jucătorii pe care i-a avut în probe și i-a testat, foarte puțini l-au convins pe antrenorul Valeriu Răchită.

Doi dintre ei, portarul Cristian Nedelcovici și mijlocașul Sebastian Culda, ambii aduși de la Astra, sunt deja plecați, după ce ACS Poli s-a grăbit să-i și anunțe oficial ca achiziționați. Goalkeeperul Răzvan Began, adus în probe în această săptămână, încă rămâne în lot, fiindcă Răchită nu are portari în lot, iar în privința italianului Mirco Miori se mai gândește. În privința fundașului Ciprian Dombrovoschi, ultima dată la SSC Farul Constanța și care a fost testat în acest an și de Ionuț Popa la UTA, s-a hotărât deja. E liber să plece. În schimb, fundașul Alin Ghidurea, fost la Chiajna II și Progresul Spartac, pare să-l fi convins că merită o șansă.

„În cele două meciuri amicale am vrut doar să văd cum gândesc jucătorii din punct de vedere tactic. Suntem în perioada de acumulări fizice. Ieri (n.r. – marți) am avut două antrenamente, fizice ambele. Au fost jucători la probe. Dombrovoschi nu m-a mulțumit, va pleca acasă. Mă gândesc la portarul italian, dacă o să-l opresc. În schimb, pe Alin Ghidurea, fundaș central, o să-l opresc. Poate va fi noul Viorel Lică, jucătorul de la Snagov, pentru că și pe el l-am luat de la de la Voluntari 2 și a rămas titular în echipă. Acum are cotă de 300.000 de euro. Began, deocamdată, rămâne, pentru că în afară de Contra, îl mai avem doar pe el portar. Totuși, mai vreau un portar cu experiență. O să mai caut”, a precizat antrenorul echipei ACS Poli.

Răchită și l-a dorit la Timișoara pe Florin Plămadă, fundaș pus pe liber de Petrolul, însă a fost refuzat de acesta. În schimb, a remarcat la jucătorii pe care îi are că au început să-și schimbe atitudinea.

„Mă mulțumește faptul că, totuși, jucătorii, din punct de vedere al atitudinii, au ceva schimbat față de ce am văzut în decembrie, când am urmărit meciul cu Ghiroda. O să-i bat la cap, că fără o atitudinea corespunzătoare nu ne putem salva. Mă mulțumește foarte puțin în momentul de față, pentru că lotul nu este nici pe departe cel pe care mi-l doresc. Suntem în negocieri cu mai mulți jucători. Până la plecare în Antalya, spre să-i am în echipă. Vineri ar trebui să-mi vină un jucător francez. Așteptă răspuns de la doi jucători de Liga 1 mâine. În continuare, voi căuta. Jucătorul de la Petrolul pe care mi l-am dorit mi-a dat mesaj că va semna în altă parte pe mai mulți bani. Noi nu putem să ne batem din punct de vedere al bugetului cu echipele de pe primul loc”, a mai spus Răchită după amicalul cu Ghiroda.

ACS Poli pleacă în Antalya pe 1 februarie.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Pe aceeași temă