ACS Poli s-a chinuit serios la primul amical. Răchită a dat afară un jucător la o zi după ce transferul a fost anunțat, iar Bocșan a cerut rezilierea: „Nu mai merge cu fițe”

  • ACS Poli a jucat destul de slab în primul amical al iernii, câștigat cu 3-2 cu liderul din Liga a 4-a Timiș, Fortuna Becicherecu Mic. Advesarul este, într-adevăr, o echipă bună, care ar putea face față fără probleme în Liga a 3-a, dar, chiar și așa, jocul timișorenilor nu a convins, iar Valeriu Răchită nu s-a sfiit să certe jucători și chiar să îi dea afară după primul amical pe Cristian Nedelcovici și Rafael Vasile, chiar dacă primul fusese anunțat cu doar o zi în urmă ca transferat. Partida a fost și în oferta caselor de pariuri.

 

Chiar dacă nu a jucat grozav, ACS Poli a deschis scorul din minutul 18, după un șut al lui Drăghici. Fortuna a egalat în minutul 41, însă prin Deian Pecarov, jucător adus de la Dumbrăvița. Portarul Nedelcovici pur și simplu a scăpat mingea în propria poartă, la o fază de cascadorii râsului. La pauză, Răchită și-a certat destul de dur jucătorii.  

În repriza secundă, Rogoveanu a marcat pentru 2-1 în minutul 62, după o acțiune personală. Fortuna a egalat din nou în minutul 73, prin Daniel Roman. Poli a câștigat cu noroc, cu gol marcat în minutul 89. De data aceasta portarul de rezervă al adversarilor, Ungureanu, a scăpat în poartă mingea șutată de Rafael Vasile.

ACS Poli Timișoara: Nedelcovici – Motreanu, Bilia, Munteanu, Olteanu – Codrea, Rogoveanu, Oprea – Culda, Bîrnoi, Drăghici
Rezerve: Contra, Pop, Rafael Vasile, Golda, Stere.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Vîrșog, Oneț, M. Toma, Szalkai, Zurbagiu, Filimon, Neagoie, Hodiș, Z. Radu, Pecarov.
Rezerve: Ungureanu, Negruț, Terek, Horț, Păscăleanu, D. Roman, Ierima, Anagor.

Nedelcovici, Bocșan și Rafael Vasile, out de la echipă

ACS Poli a mai comis o gafă de mari proporții. Clubul a anunțat vineri că l-a adus pe portarul Cristian Nedelcovici, împrumut de la Astra. După ce și-a scăpat mingea în propria poartă, Răchită a anunțat că-l dă afară. Rafael Vasile, mijlocaș de 19 ani de la Dinamo, nu a semnat, dar a fost trimis și el la plimbare.

„Chiar dacă a semnat contract ieri cu noi, Nedelcovici, pentru gafa de astăzi și una de ieri, de la antrenament, va pleca înapoi. Plus Rafael Vasile, cel de la Dinamo, care a venit și a dat gol, pentru golul pe care l-a marcat se întoarce acasă. Nu am nevoie de jucători care marchează goluri. Nu este ceea ce vreau! Nu-mi trebuie jucători care nu pot fizic, fițe…”, a precizat Răchită, cu ironie.

Următorul ar putea fi atacantul Giani Stere, certat de Vivi Răchită și care va fi „sub lupă” săptămâna viitoare. „Pe Stere l-am certat când l-am și schimbat și i-am spus că săptămâna viitoare are examen. Dacă îl va lua, va merge cu noi în cantonament, dacă nu, va pleca”, a precizat antrenorul alb-violeților.

Vineri, Cristian Bocșan a cerut să plece de la echipă, după antrenamentele grele. „Cristi Bocșan a venit, ne-a rugat să îl înțelegem că nu poate să susțină ritmul și că, din punct de vedere psihic, nu este pregătit. Ne-a rugat să rezilieze, și a reziliat. Nu mă voi ruga de niciun jucător să joace la Poli. Vor juca doar cei care vor pune suflet, care vor putea din punct de vedere fizic și care vor înțelege că suntem într-o situație disperată și nu mai merge cu fițe”, a spus Răchită despre fundașul timișorean.

Răchită face ajustările salariale

Tehnicianul spune că nici Denis Haruț, Mădălin Smaranda și Cristian Melinte nu vor mai face parte din lot. „Pentru mine sunt capitol închis. Atâta timp cât au discutat cu mine față în față și au ales banii în detrimentul fotbalului, pentru mine nu mai există. Doar la unii am tăiat din bani. Unora le-am oferit aceiași bani, dar cu un procent în vară, când ne vom salva de la retrogradare. Mi se par niște sume imense pentru Liga a 2-a. Cam 30% din cât câștigă un titular de la Snagov, bani ipotetici, pentru că nu prea i-au câștigat. Și ei sunt pe primul loc! Eu le propun 60% lunar și 30% la sfârșit, când ne salvăm de la retrogradare. Dacă de pe ultimul loc, tu alegi banii, nu avem cum să lucrăm. Deocamdată nu ne putem apropia de salariile oferite de U Cluj, Petrolul sau Chindia. Noi vrem să premiem performanța în vară”, a explicat Răchită.

Antrenorul e optimist cu transferurile

Altfel, Răchită spune că nu avea mari pretenții de la meciul cu Fortuna. „Nu mă așteptam la altceva. Jucătorii au picioarele grele. Ieri a fost o zi cu două antrenamente și apoi am avut testele fizice, patru de 2000 în timp. După teste, un jucător și-a cerut rezilierea contractului. Este o perioadă de acumulări, mai aveam cinci săptămâni până la începerea campionatului și gradul, ne vom îndrepta spre specific. Acum suntem pe aerob și anaerob. Cu mingea doar pentru an vedea dacă jucătorii gândesc din punct de vedere tactic”, a precizat antrenorul.

Răchită spune că vor mai veni jucători la Timișoara. „Mai sunt încă cinci săptămâni. Echipele încă nu și-au definitivat loturile. Mai sunt doi jucători de Liga 1 care mâine îmi vor da răspunsul. Doi jucători care au jucat la Petrolul în tur. Mai sunt jucători străini care unii vor veni săptămâna viitoare. Până vom pleca în Antalya pe 1 februarie, vom avea un lot destul de numeros”, a punctat antrenorul.

Vasile Luță, de la Fortuna Becicherecu Mic, are toate șansele ca anul viitor să antreneze în Liga a 3-a. „Important e că am făcut un joc bun, un joc de pregătire. Pentru noi nu contează scorul, mă bucur că băieții mei au ieșit bine d epe teren, fără niciun accidentat. Am început pregătirile de luni deoarece aveam meciul de astăzi cu ACS-ul și trebuia să avem ritm de joc. Campionautl încă nu e jucat, e o diferență de 2 puncte față de ultima clasată. Dar avem mult de muncă și sperăm ca până în iunie să fim pe primul loc”, a spus antrenorul Becicherecului.

Următorul amical pe care îl dispută ACS Poli e programat miercuri, de la ora 14:00, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Pe aceeași temă