Proaspăt achiziționat de Luceafărul, Codoban nu uită de clubul care l-a dat afară, FC Brașov: „Meciul cu ei va fi unul special pentru mine”

Fostul jucător al „stegarilor” Claudiu Codoban (28 ani) a semnat un contract valabil două sezone și jumătate cu Luceafărul Oradea, ocupanta locului 8 în campionatul Ligii 2.

„Cred că am făcut o alegere bună, mai ales că la Luceafărul am fost dorit cu adevărat de toată lumea și sunt convins că aici îmi voi relansa cariera. Am doar 28 de ani și voi demonstra că nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal, mai ales după episodul FC Brașov. La Brașov am avut parte de momente frumoase, dar am și trecut prin momente grele și neplăcute. Meciul cu FC Brașov din campionat va fi unul special pentru mine”, a spus Codoban, care a jucat în două rânduri la FC Brașov, dar ultima experiență s-a încheiat neplăcut.

Codoban a trecut prin clipe teribile, fiind la un pas de moarte. Peste problema medicală s-a suprapus și o situație contractuală dificilă. La sfârșitul lunii august 2016, pe când se afla în cantonament cu „stegarii”, Codoban a resimțit dureri atroce de stomac, astfel că fotbalistul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Brașov. Medicii l-au trimis acasă, dar durerile nu au dispărut. A revenit la spital, unde a fost băgat la perfuzii, pentru a putea rezista. A necesitat o intervenție chirurgicală, care a avut loc la o clinică particulară. „Dacă întârziam operația câteva ore, putea rezulta o tragedie. În patru zile, cât am stat în spital, am slăbit șase kilograme!”, spunea Codoban după operație.

După ce a fost externat din spital, fotbalistul a plecat acasă, la Oradea, pentru refacere, iar când a revenit la Brașov, clubul l-a dat afară. „Îți achităm costul operației, dar reziliem contractul!”, i s-a transmis. „Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat, dar viața merge înainte. Eu am venit cu sufletul deschis la Brașov, să pun umărul la promovare, din păcate a apărut această problemă medicală și totul a luat o altă turnură. Nu port pică nimănui! Voi fi alături din tot sufletul de foștii mei colegi de la FC Brașov și cred că această echipă chiar poate îndeplini visul brașovenilor”, spunea Claudiu Codoban.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă