Primul jucător care vrea să plece de la FC Brașov. „Chiar nu mai are rost să rămân”

Primul jucător care vrea să plece de la FC Brașov în această iarnă este fundașul central Florin Cordoș (22 ani). Adus la Brașov după startul campionatului, Cordoș a debutat în tricoul „galben-negrilor”, în etapa a 5-a, în deplasarea de la Ștefănești cu Unirea Tărlungeni, scor 0-0.

„Cei de la FC Brașov au fost foarte hotărâți în privința mea și acest lucru m-a făcut să semnez. Am venit cu un singur gând, să promovăm în Liga 1. Este concurență la nivelul fundașilor centrali, dar am venit să joc și vreau să mă impun. Îmi doresc să am evoluții cât mai bune, iar FC Brașov să fie o rampă de lansare pentru mine”, spunea Cordoș după semnarea contractului cu FC Brașov.

Intrat în dizgrație după meciul de la Timișoara

De altfel, acel meci de la Ștefănești avea să fie singurul în campionat în care Cordoș avea să fie integralist. A urmat meciul cu UTA Bătrâna Doamnă de la Brașov în care Cordoș a fost titular, dar a fost schimbat în minutul 68 cu Horia Popa.

Meciul de coșmar pentru Cordoș a fost în etapa a 7-a, în deplasare, cu ASU Poli Timișoara, încheiat la egalitate, scor 1-1. Cordoș a provocat penaltiul din care gazdele au marcat și, imediat, Țălnar l-a înlocuit cu Istrati (65”). „A venit greșeala lui Cordoș, într-o situație care nu putea aduce pericol la poarta noastră și am fost egalați din penalti. O eroare care ne-a costat scump”, spunea Cornel Țălnar.

Gafa de la Timișoara l-a costat scump pe Cordoș, care etape bune nu a mai prins nici măcar lotul de 18! Abia în etapa a 13-a, fundașul a fost pe bancă la deplasarea de la Brăila, după care a mai prins lotul de 18, dar fără să joace la meciurile cu Metalul Reșița, Clinceni și Sepsi OSK.

În ultima etapă din 2016, Cordoș a bifat 21 de minute pe finalul jocului cu Juventus București, când l-a înlocuit în minutul 69 pe Vlad Munteanu.

Intrat în dizgrația lui Cornel Țălnar, dar mai ales faptul că a jucat foarte puțin au fost motivele care l-au determinat pe Cordoș să se gândească la plecare. „Chiar nu mai are rost să rămân la Brașov. Am jucat foarte puțin, iar dacă antrenorul nu mizează pe mine, cel mai bine este să ne despărțim”, le-a spus Cordoș colegilor.

În total, Cordoș a bifat la FC Brașov 244 de minute în campionat.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă