Primarul Dan Tudorache: „Mircea Lucescu începe activitatea la Rapid pe 13 ianuarie. Vă spune el în ce funcție”

Primarul Dan Tudorache:**

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, omul care se implică activ în viața clubului giuleștean, părintele noului Rapid, așa cum îl descria antrenorul Daniel Pancu, a anunțat, joi, că Mircea Lucescu se va alătura grupării bucureștene de la data de 13 ianuarie. Funcția nu e încă stabilită, discutându-se în trecut de postul de manager general sau consilier tehnic.

„O să îl vedeți și pe Mircea Lucescu atunci când se vor întoarce, pe 13 ianuarie, mă refer la echipa Rapidului. Va fi oficial într-o funcție, altfel nu avem cum. Ce va face? Îl așteptăm și vă va spune el. Dar cu siguranță este cu inima lângă Rapid, aici a realizat marea performanță împreună cu George Copos și eu zic că trebuie să întoarcă ceva înapoi. Poate să vină ca orice. Antrenor… nu, antrenor e Pancu. Dacă m-am împăcat eu cu Pancu? Au fost câteva divergențe, dar au trecut. Din partea lui, că din partea mea… E mai pătimaș, dar poate că așa sunt sportivii de performanță și multă presiune”, a spus Dan Tudorache la Telekom Sport.

Surse din interiorul clubului susțin că suma solicitată de către Mircea Lucescu (foto, între politicienii Mircea Geoană și Dan Tudorache) se apropie de 200.000 de euro. Garantat de primarul Tudorache, Lucescu ar urma să ocupe o funcție de consilier.

Nu e prima dată când Dan Tudorache anunță că „Il Luce” se întoarce la Rapid. La ultimul meci pe care echipa va avut de disputat în 2019, în deplasarea de la Chiajna, conform spuselor primarului, Lucescu ar fi trebuit să spună ce funcție va avea la club. Experimentatul antrenor n-a fost însă la jocul cu Concordia.

Mircea Lucescu (74 de ani) a fost la Rapid, pe postul de antrenor, în perioada 1997-1998 și 1999-2000. A reușit să cucerească un titlu de campion și o Cupă a României cu echipa alb-vișinie. În cariera lui le-a antrenat pe Corvinul Hunedoara, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Inter (toate cinci din Italia), Rapid, Galatasaray, Beșiktaș (ambele Turcia), Șahtior (Ucraina) și Zenit (Rusia). În plus, a fost selecționerul României și al Turciei.

Pe aceeași temă