Porcescu, la Vulturii: „Vreau să aduc cât mai multe puncte pentru Lugoj”

Porcescu, la Vulturii:**

După ce a mai evoluat în Banat la Caransebeș, în returul sezoanelor 2010-2011 și 2012-2013, severineanul Mario Alberto Porcescu va juca din primăvară la Lugoj. În campionatul 2013-2014, atacantul descoperit de Mișu Vintilă a fost golgheterul Ligii a IV-a Mehedinți, cu 25 de reușite, iar în turul actualului sezon a marcat un gol pentru echipa cu care a promovat, Minerul Mehedinți.

Gravele problemele financiare cu care se contruntă clubul cu sediul la Valea Copcii l-au determinat pe Mario Porcescu să-și caute alt angajament, iar oferta primită de la colega de serie a Minerului, Vulturii Lugoj, a fost de nerefuzat. „Am câștigat fără niciun fel de problemă campionatul județean și am mers la meciul de baraj cu gândul de a câștiga, mai ales că întâlneam o echipă de același nivel valoric (n.r. – Gilortul Târgu Cărbunești). A fost a treia promovare pentru mine și m-am bucurat, dar ceea ce a urmat mi-a lăsat un gust amar. Păcat că nimeni nu este interesat de sport în Mehedinți și că singura echipă care reprezenta județul la nivel național a ajuns în această situație. Sunt multe lucruri importante realizate de acest club de-a lungul timpului, fiindcă Minerul e o echipă cu tradiție în Liga III-a și cu performanțe notabile, ajungând până în șaisprezecimile Cupei României, în 2009. Severinul merită să aibă echipe în primele ligi la diferite sporturi, dar totul este politic la noi, de campanie. Cu toate problemele întâmpinate în turul actualului sezon, eu zic că ne-am descurcat bine, ținând cont că nu am fost plătiți”, a spus Porcescu.

A pățit la fel și cu Termo Severin, în urmă cu 4 ani

Acesta a trecut printr-o situație similară și cu CS Termo Severin, echipă care, după promovarea din 2010, n-a rezistat decât un tur de campionat în Liga a III-a.

Atacantul de 24 de ani e convins că la Lugoj factorii locali nu vor lăsă de izbeliște echipa locală și speră să se impună ca titular în sistemul antrenorului Cosmin Petruescu. „Am ajuns la Lugoj datorită prestațiilor mele, de-a lungul meciurilor pe care le-am jucat. Domnul profesor Petruescu  m-a văzut în întâlnirea directă și mă știa de când am jucat la Caransebeș, a insistat pentru transferul meu și așa am acceptat oferta. Am găsit o echipă tânără, dornică de afirmare și cei de aici au un proiect de viitor, iar asta mă încântă cel mai mult. Personal, îmi doresc să mă integrez cât mai repede și vreau să confirm alături de noii mei colegi, adunând cât mai multe puncte în retur”, a conchis Porcescu.

Minerul Mehedinți a terminat turul pe locul 10 în Seria I a Ligii 3, cu 8 puncte acumulate în 12 jocuri. Vulturii Lugoj e pe locul 5 în aceeași serie, cu 20 de puncte.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă