Poli intră într-un nou scandal! Aerostar vrea 1 milion de euro după transferul lui Pantilimon

09 Feb. 2012, 13:42 Bursa transferurilor

Aerostar așteaptă 30 la sută din transferul lui Pantilimon la Manchester City, în condițiile în care Timișoara se laudă că a primit toți banii încă din vară!

Iancu face abracadabra

Un nou scandal stă să izbucnească în fotbalul românesc. Un scandal de un milion de euro. Mai exact, 1.050.000 euro, suma pe care CS Aerostar Bacău ar trebui să o primească de la FC Timișoara, în contul transferului lui Costel Pantilimon la Manchester City. Englezii l-au achiziționat pe Pantilimon pentru 3, 5 milioane de euro de la Timișoara, iar 30 la sută din acești bani ar urma să ajungă la Aerostar. Totul, conform clauzelor contractuale încheiate în momentul trecerii lui „Panti” de la clubul băcăuan la cel bănățean. Până acum, însă, „aviatorii” nu au văzut niciun cent de la FC Timișoara din procentul de transfer la City! Și asta în ciuda faptului că, recent, patronul bănățenilor, Marian Iancu, s-a lăudat că Manchester City a plătit Timișoarei întreaga sumă de 3,5 milioane încă de vara trecută!

S-au adresat FRF

Aerostar nu a rămas cu mâinile încrucișate. În tentativa de a intra cât mai rapid în posesia banilor care i se cuvin de pe urma transferului lui Costel Pantilimon, gruparea băcăuană s-a adresat Ligii Profesioniste, Federației Române de Fotbal și clubului FC Timișoara. „Am făcut toate aceste demersuri după ce am luat act de declarația domnului Iancu conform căreia Manchester City l-a cumpărat pe Pantilimon încă din vara lui 2011. Nouă, cei de la Timișoara ne spuseseră inițial altceva: că englezii l-au luat pe Costel sub formă de împrumut și că până la sfârșitul lunii ianuarie 2012 urmau să se decidă dacă activează sau nu clauza de cumpărare. Acum, că transferul e realizat, așteptăm banii ce ne revin conform clauzelor contractuale”, a precizat președintele CS Aerostar Bacău, Doru Damaschin.

În… compensație

„Aviatorii” și-au manifestat speranța că FC Timișoara își va onora obligațiile într-un timp cât mai scurt. „În momentul în care Federația ne va pune la dispoziție actele referitoare la acordul de transfer al lui Pantilimon, vom ști exact ce sumă ne revine. Vom face apoi o nouă întâmpinare către conducerea Timișoarei, în speranța că această își va onora obligațiile față de noi. În caz contrar, vom apela la comisiile abilitate”, a mai spus președintele Aerostarului, Doru Damaschin.

În paralel, Aerostar a trimis o adresă și celor de la Manchester City, pentru a încasa compensația de formare, promovare și solidaritate, în valoare de 5 la sută din indemnizația de transfer. Dacă suma transferului lui Pantilion de la Timișoara la City este, într-adevăr, de 3,5 milioane de euro, atunci englezii ar trebui să plătească băcăuanilor 175.000 euro. O sumă ceva mai mică, dar sigură. Din păcate, în acest moment e singura… sigură.

Uite cine îi face marcaj lui „Panti”!

Deși e ținut rezervă de antrenorul Roberto Mancini, Costel Pantilimon se bucură de aprecierea fanilor lui City. Mai mult, „Panti” a făcut și o cucerire de marcă: foto-modelul de succes Natalie Pike. În vârstă de 29 de ani, Natalie este o înfocată suporteră a „cetățenilor”, ea tatuându-și pe spate emblema clubului. Nominalizată doi ani la rând (2005 și 2006) în topul celor mai sexy 100 de femei realizat de FHM, Natalie Pike a lucrat ca prezentatoare a canalului Manchester City TV, având și calitatea de crainic la meciurile de acasă ale lui Balotelli și.. Pantilimon. Într-un interviu acordat presei engleze, sexy-scoțianca a mărturisit că a făcut o pasiune pentru Costel Pantilimon. De altfel, la un meci de fotbal feminin, Natalie a apărut pe teren în echipament de portar, semn că pasiunea sa pentru fotbalistul crescut la Aerostar nu este doar vorba în vânt.

Sursa: Deșteptarea

09 Feb. 2012, 13:42 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă