Petrolul are un nou jucător la antrenamente și așteaptă semnătura sa. Cum decurg negocierile cu Younes Hamza

Petrolul și l-a adus pe ultima sută de metri înainte de încheierea perioadei de transferuri pe atacantul Ștefan Blănaru (30 de ani) de la FC Hermannstadt, însă campania de achiziții nu s-a încheiat pentru formația antrenată de Flavius Stoican. Ploieștenii au discuții avansate cu încă doi jucători liberi de contract pentru a semna contract.

Unul dintre ei, care s-a alăturat de marți ploieștenilor la antrenamente, este mijlocașul Gabriel Deac (24 de ani), care luni și-a încheiat amiabil contractul cu FC Voluntari. Jucătorul originar din Bistrița a fost și la Academia lui Gheorghe Hagi, iar din vara lui 2014 joacă pentru Voluntari. În sezonul trecut a prins 29 de meciuri, însă în doar nouă a fost utilizat ca titular, și a marcat două goluri, iar în cel actual a fost trimis pe teren în șapte partide.

Deac se antrenează cu Petrolul, i s-a propus un contract, însă, deocamdată, încă nu a semnat, astfel că transferul său nu e sigur în acest moment.

Celălalt jucător pe care „lupii” și-l doresc foarte mult este Younes Hamza (33 de ani), atacant tunisian care a scris istorie la Ploiești. Jucătorul s-a despărțit recent de Aris Salonic, pentru care a evoluat doar trei minute într-un singur meci în acest sezon, după ce în ediția trecută era utilizat în 24 de partide și marca 9 goluri.

Petrolul i-a făcut ofertă să revină la Ploiești și așteaptă răspunsul tunisianului.

„Ne-am uitat către Younes Hamza, a făcut performanță aici. Este un jucător care a reușit lucruri frumoase. Este sub contract cu Aris Salonic și am auzit că ar fi dispus la negocieri. Ar dori să vină acasă. Dar să vedem din punct de vedere financiar, pentru că el câștigă foarte mult acolo”, spunea Flavius Stoican în urmă cu două săptămâni.

Hamza impresiona fotbalul românesc cu evoluțiile sale de la Petrolul, în 2012. Randamentul atacantului a fost remarcat și de FCSB, care a dorit să-l transfere, însă nu a reușit. Ulterior, jucătorul a părăsit România pentru a juca în Bulgaria.

Hamza Younes a evoluat la Petrolul doi ani, în trei sezoane, între 2012 și 2014, perioadă în care a marcat 37 de goluri în 64 de meciuri. În această perioadă și-a cunoscut și viitoarea soție, o româncă. După ce a plecat de la Petrolul, tunisianul a jucat la Botev Plovdiv, Ludogorets (ambele din Bulgaria), Tractor Sazi (Iran), Xanthi (Grecia), BB Erzurumspor (Turcia), Al Ahli (Qatar) și Aris Salonic (Grecia).

Pe aceeași temă