Atacant din Liga 1 pentru Petrolul! Ploieștenii își întăresc ofensiva

Sezonul trecut a încercat cu Bogdan Rusu, acum și-a luat un nou atacant de la FC Hermannstadt, care a contribuit, la rândul lui, din plin la obținerea promovării în urmă cu doi ani.
Cu lipsuri în compartimentul ofensiv în acest debut de campionat, Petrolul și-a adus, de astăzi, un jucător care în urmă cu doi ani reușea accederea în Liga 1 cu echipa sibiană, pe Ștefan Miluță Blănaru (30 de ani). În speranța că va repeta evoluțiile de atunci și o va ajuta să nu mai rateze și de această dată obiectivul.

 

Cu Rusu nu a reușit, atacantul înscriind pentru Petrolul de cinci ori în 15 meciuri. Prea puțin pentru a obține o clasare pe podium, iar jucătorul a fost lăsat să se întoarcă în vară la FC Hermannstadt, iar sibienii nu l-au mai păstrat și l-au cedat la Dunărea Călărași.

Acum, Petrolul încearcă celălalt geamăn din cuplul letal al sibienilor din urmă cu două sezoane. Ștefan Blănaru a rezistat tranziției în Liga 1 la FC Hermannstadt, a avut un sezon bun, cu multe meciuri, însă în noua ediție a ieșit din schemă, astfel că „lupii” au mirosit. Ploieștenii au obținut semnătura sa pe doi ani și îi urează bun venit.

39 de meciuri, dintre care în 30 a început ca titular, și 4 goluri au fost realizările lui Ștefan Blănaru în sezonul trecut de Liga 1 în tricoul echipei FC Hermannstadt. În cel actual are doar 67 de minute jucate în trei partide. În sezonul promovării în Liga 1, Blănaru înscria 10 goluri în 24 de meciuri, iar Rusu avea 18 goluri în 36 de partide.

„Bun venit, Ștefan Blănaru!
FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu jucătorul Ștefan Blănaru, acesta urmând să îmbrace tricoul echipei noastre în următoarele două sezoane.
În vârstă de 30 ani, Blănaru vine direct din primul eșalon, de la FC Hermannstadt, formație pentru care a bifat, din 2018 încoace, 41 de meciuri în Liga 1 și 4 goluri marcate.
De-a lungul carierei sale, Blănaru a mai jucat pentru Millenium Giarmata, Luceafărul Oradea, CS Oșorhei, Național Sebiș, FC Olt Slatina, Ripensia Timișoara și ASU Poli Timișoara”
, a anunțat Petrolul transferul lui Ștefan Blănaru.

Echipa ploieșteană nu joacă în această etapă, ci în weekendul următor, după ce meciul cu FK Csikszereda, care trebuia să aibă loc marți, de la ora 19:30, pe „Ilie Oană”, a fost amânat pentru ca suprafața de joc să fie menajată înaintea partidei naționalei României cu Malta. Următorul meci pe care Petrolul îl are va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19:45, la Timișoara, cu Ripensia.

Pe aceeași temă