Jucătorii Șelimbărului, sinceri după eșecul cu Corvinul: ”Au fost mai buni ca noi.” Alexandru Gîț și Gabriel Deac au vorbit despre pasa modestă pe care o traversează fostul lider din Liga 2

Marius ANGHEL 30 Apr. 2024, 13:56 Liga 2
Jucătorii Șelimbărului, sinceri după eșecul cu Corvinul: ”Au fost mai buni ca noi.” Alexandru Gîț și Gabriel Deac au vorbit despre pasa modestă pe care o traversează fostul lider din Liga 2

CSC Șelimbăr a condus cu un gol marcat rapid în meciul de la Hunedoara, disputat luni, în cadrul etapei a 7-a a play-off-ului Ligii 2, contra Corvinului, însă a fost egalată până în pauză și în partea a doua a încasat alte două goluri care i-au adus un eșec cu scorul de 1-3.

A fost nu numai prima înfrângere în fața Corvinului în cele patru meciuri directe desfășurate până acum, în timp regulamentar, ci și al treilea eșec în acest play-off, în șapte jocuri, în condițiile în care în sezonul regular al Ligii 2, în 19 partide, se pierduse doar o dată.

La finalul jocului disputat pe stadionul ”Michael Klein”, din partea clubului din Șelimbăr au oferit reacții jucătorii Alexandru Gîț, marcatorul primului gol, și Gabriel Deac. Ambii au fost sinceri și au recunoscut faptul că adversara a fost mai bună de această dată, lucru arătat și de tabela de marcaj.

Alexandru Gîț a marcat primul său gol pentru CSC Șelimbăr, dar echipa a bifat o nouă înfrângere: ”Avem, probabil, un blocaj”

În minutul 8 al jocului de la Hunedoara, care închidea etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, CSC Șelimbăr marca dintr-o fază fixă. Panos centra dintr-o lovitură liberă din stânga, în față, în centrul careului, iar Alexandru Gîț câștiga duelul aerian cu Hergheligiu, relua bine plasat cu capul din circa 10 metri, lângă bara din stânga, făcând inutil plonjonul lui Blaga.

Alexandru Gîț (26 de ani), una dintre achizițiile echipei în pauza de iarnă, bifa primul gol pentru Șelimbăr în cel de-al 11-lea meci în care era utilizat de Claudiu Niculescu. În toate a fost integralist.

După joc, fundașul lateral era dezamăgit de faptul că echipa sa a pierdut contra Corvinului, mai ales că el a fost depășit foarte ușor în minutul 34 de Lucas Câmpan (17 ani), marcatorul golului egalizator.

”Din păcate, au fost mai buni ca noi. Trebuie să recunoaștem. Nu am prea multe cuvinte. Sunt dezamăgit, foarte dezamăgit de cum am arătat astăzi. Trebuie să fim uniți și să ne bucurăm de ultimele două săptămâni, să scoatem maximum din aceste meciuri. Avem două jocuri acasă, trebuie să vină prima victorie neapărat, să ne descătușăm”, a spus Gîț, care crede că totul s-a destrămat după golul egalizator al hunedorenilor: ”S-a rupt la primul gol al lor, pentru că aveam 1-0 în deplasare, trebuia să ținem de rezultat, am luat acel gol și după ne-am descoperit mai mult ca să încercăm să dăm golul doi. Din păcate, nu am reușit.”

Acesta a vorbit și despre neputința echipei de a câștiga un meci în play-off, în cele șapte etape trecute până acum în acest turneu CSC Șelimbăr înregistrând patru remize și trei înfrângeri.

”Nu pot să spun că am vreo explicație. Play-off-ul este, într-adevăr, altceva. În campionatul regular joci cu toate echipele, în play-off joci cu cele mai bune echipe. E normal ca nivelul să fie mult mai înalt și să marcheze toată lumea. Din păcate, noi avem, probabil, un blocaj, nu avem această primă victorie și acest lucru cred că ne-a apărat mult până acum și ăsta cred că este principalul motiv pentru care nu am reușit să ținem de rezultat în toate aceste meciuri”, a comentat Alexandru Gîț, care în prima parte a sezonului a evoluat la Chindia Târgoviște, în 10 meciuri, iar în play-off-ul Ligii 2 a mai jucat în cariera sa alături de FCU Craiova (2021) și Unirea Dej (2023). Cu echipa olteană a promovat de pe primul loc, însă nu a fost menținut în lot și pentru prima ligă.

Gabriel Deac, după eșecul cu Corvinul: ”Adversarul a fost peste noi la toate capitolele. Trebuie să fim cu toții un pic mai agresivi”

Gabriel Deac a fost introdus pe teren în minutul 61, în locul lui George Monea, când tabela arăta deja de zece minute 2-1 pentru Corvinul, după reușita lui Marius Coman (51). Ulterior, gazdele aveau să mai marcheze o dată, în minutul 84, prin Antonio Bradu.

Deac nu a apucat să se remarce cu ceva anume în acest meci. Ba a făcut-o, dacă ținem cont că în minutul 81 a primit cartonașul galben la cererea arbitrei asistente Daniela Constantinescu.

Mijlocașul a recunoscut și el superioritatea adversarilor. A mai declarat că speră ca în ultimele trei jocuri din acest turneu echipa sa să arate altceva și să obțină ceea ce nu a reușit până acum: victorii.

”Nu sunt multe lucruri de spus. Adversarul a fost peste noi la toate capitolele și asta s-a văzut în special în repriza a doua, când ei au început mult mai bine, ne-au dat două goluri, iar noi nu am reușit să ajungem la poarta lor așa de mult încât să le oferim multe momente de panică în careu și s-a ajuns la această înfrângere. Nu este prima, dar sperăm să fie ultima din acest play-off.

Trebuie să strângem rândurile, să arătăm tărie de caracter și să câștigăm ultimele meciuri. Nu pot să spun că ne lipsește ceva. Trebuie să fim cu toții un pic mai agresivi, să tragem să menținem rezultatul atunci marcăm. E al treilea meci la rând când deschidem scorul și pe unul l-am terminat la egalitate și pe altele două le-am pierdut. Lucrul ăsta nu se întâmpla în turul campionatului (n.r. – se referă la sezonul regular, în care sunt doar meciuri tur), atunci când dacă dădeam gol în minutul 1, așa murea meciul. Asta este. Trebuie să vedem ce am greșit și să mergem mai departe”, a spus Gabriel Deac (29 de ani), și el achiziționat în pauza de iarnă de CSC Șelimbăr și utilizat în opt partide, de trei ori ca titular, și a înscris un gol, în 1-2 cu Unirea Slobozia, când el a deschis scorul, tot în minutul 8, iar ialomițenii întorceau rezultatul la Cisnădie în repriza secundă.

CSC Șelimbăr, cu 46 de puncte, este pe locul 3 în play-off-ul Ligii 2, iar în ultimele trei etape va mai avea meciuri cu Gloria Buzău (acasă, 3 mai, ora 17:00), CS Mioveni (acasă, 8 mai, ora 18:00) și Unirea Slobozia (deplasare, probabil în data de 11 mai).

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Declarațiile date de Alexandru Gîț și Gabriel Deac după Corvinul Hunedoara – CSC Șelimbăr 3-1:

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Capturi foto și video:
CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-csc-selimbar-joaca-in-incheierea-etapei-a-7-a-a-play-off-ului-ligii-2-19314134

Marius ANGHEL 30 Apr. 2024, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă