Petrolul a renunțat la trei jucători. Pe doi dintre ei, achiziționați în această vară, i-a cedat la două rivale din campionat

Cu un lot numeros după ce în această vară a făcut 18 achiziții, Petrolul a decis în ultima zi de transferuri să renunțe, cel puțin pentru moment, la trei dintre jucătorii aflați sub comanda lui Leo Grovavu. Toți vor fi împrumutați la alte echipe pentru un sezon, însă au clauză că pot fi rechemați în iarnă.

Astfel, atacantul Cosmin Lambru (19 ani), trimis oricum de Grozavu să se antreneze cu juniorii de ceva timp, a fost cedat la echipa de ligă a patru CS Blejoi, vârful Alexandru Nica (20 de ani, foto text), adus în această vară chiar de la Daco-Getica, via Balotești, a fost împrumutat acum la clubul din Colentina, în timp ce fundașul Andrei Rus (17 ani), transferat și el tot în urmă cu puțin timp și aflat mai mult la naționala de juniori, a fost direcționat la Academica Clinceni, una dintre contracandidatele la promovare.

Totodată, Petrolul a mai anunțat astăzi că a semnat un contract de jucător profesionist și cu juniorul Mario Bratu (16 ani), care va evolua însă pentru echipa de juniori A a clubului.

„Trei jucători U 21 împrumutați. Pe ultima sută de metri a perioadei de transferări, FC Petrolul Ploiești s-a despărțit, provizoriu, de trei dintre tinerii jucători din lot.

Astfel, Alexandru Nica va merge la ACS Daco-Getica București, Andrei Rus va evolua la FC Academica Clinceni, iar Cosmin Lambru a fost detașat la formația de eșalon județean CS Blejoi. În toate cazurile, împrumuturile urmează să se întindă până la finalul campionatului 2018-2019, dar cu posibilitate de revenire în pauza de iarnă.

Pe de altă parte, juniorul Mario Bratu (16 ani) a semnat un contract de jucător profesionist cu FC Petrolul Ploiești, valabil pentru următoarele trei sezoane. Bratu a debutat, de altfel, pentru prima echipă pe parcursul stagiunii trecute  a Ligii a III-a, iar în perioada următoare va evolua pentru echipa de Juniori „A” a clubului nostru”, a anunțat, pe site-ul oficial al echipei, Petrolul.

În primele patru meciuri desfășurate în acest sezon, dintre cei trei fotbaliști cedați împrumut doar Nica a jucat într-un joc, Lambru și Rus nedebutând în Liga 2.

Transferuri perfectate în această vară de Petrolul: Arpad Tordai, Daniel Isvoranu (portari), Lucian Cazan, Mergim Neziri, Florin Plămadă, Andrei Rus (fundași), Antonio Cruceru, Cristian Danci, Mihai Ene, Sebastian Ghinga, Robert Grecu, Claudiu Herea, Alexandru Țigănașu, Jeroen Lumu, Laurențiu Marinescu, Cătălin Ștefănescu (mijlocași), Eugen Nica și Toto Tamuz (atacanți).

Sâmbătă, meci la Petroșani

Altfel, după ce în weekend nu a jucat meciul cu Chindia, reprogramat tocmai pe 12 septembrie, Petrolul o va întâlni în etapa a 6-a a Ligii 2 pe Energeticianul. Partida împotriva trupei lui Cristian Dulca este programată sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 15:00, pe stadionul Jiul. Până atunci însă, formația de la Petroșani va juca marți, la Pitești, de la ora 19:30, cu FC Argeș, în cadrul etapei a 5-a.

Astăzi, jucătorii lui Leo Grozavu au programate două antrenamente, una dintre priorități reprezentând integrarea cât mai rapidă a jucătorilor sosiți în ultima perioadă, cu atât mai mult cu cât este de așteptat ca unii dintre aceștia să facă parte din lotul pentru deplasarea de la Petroșani.

Pe aceeași temă