Pantilimon, cumpărat definitiv de City! Timofte și Iancu vin cu lămuriri

02 Feb. 2012, 12:11 Bursa transferurilor
Pantilimon, cumpărat definitiv de City!** Timofte și Iancu vin cu lămuriri

Englezii au activat luna trecută clauza de cumpărare a portarului. Clubul din Manchester a plătit 2,3 milioane de euro pentru portarul român.
Ioan Timofte, reprezentantul lui Costel Pantilimon în tranzacția dintre FC Timișoara și Manchester City, a explicat că englezii au luat în luna ianuarie decizia de a-l cumpăra definitiv pe portarul român.

„Este jucătorul lui City definitiv. Pantilimon a plecat sub formă de împrumut pentru un an, cu diverse opțiuni de cumpărare. Cei de la City și-au exprimat opțiunea în acest moment”, a explicat Timofte, în direct la Sport.ro.

Suma vehiculată ieri, aceea de 3,5 milioane de euro, a fost infirmată de fostul internațional român, care a lăsat să se înțeleagă că englezii au plătit pe portar atât cât a anunțat clubul timișorean, adică 2,3 milioane. „Suma este mai mică decât cea apărută în presă. Mult mai mică. Pantilimon câștigă la City mult mai puțin decât Tevez, dar mult mai mult decât câștiga la Timișoara”, a precizat Timofte.

Iancu: „Nu am primit banii în vară”

Marian Iancu a făcut și el câteva precizări legate de acest transfer. „Nu am mințit în comunicatul publicat pe site-ul nostru. KPMG face auditul, care va fi făcut public și veți vedea câți bani au intrat în contul clubului și ce s-a făcut cu ei. Pantilimon a fost cedat definitiv în vară la Manchester City, dar ne-am înțeles cu clubul englez să plătească banii la un anumit termen, în niciun caz în vară. Toți banii care au intrat în contul clubului au fost folosiți numai în interesul clubului”, a declarat președintele lui Poli.

Timișorenii au publicat în luna noiembrie, pe site-ul oficial, că au de primit de la City 2,3 milioanje în ianuarie 2012 sau 3 milioane, în iunie 2012.
Așadar, clubul timișorean a încasat la începutul acestui an banii pe Pantilimon, dar deja i-a folosit pentru a scăpa de câteva datorii. Iancu susține că datoriile active ale clubului, așa cum reiese din rezultatul parțial al auditului, sunt de aproximativ 4 milioane de euro.„Am achitat datoriile la buget până pe luna decembrie. Datoriile active sunt acum, în februarie 2012, în jurul a 4 milioane de euro. Nu am pus la socoteală datoriile către grupul BkP, tot de 4 milioane, care nu sunt urgente, sunt sume care pot fi capitalizate”, a spus patronul alb-violeților.

Articol scris de Radu FAUR

02 Feb. 2012, 12:11 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă