Pandurii mizează tot pe tineri, între buturi! Cea mai nouă achiziție, un portar de la o echipă din Liga 1

Pandurii mizează tot pe tineri, între buturi!** Cea mai nouă achiziție, un portar de la o echipă din Liga 1

După mijlocașul Laurențiu Tudor (ex Metalurgistul Cugir) și atacantul Gabriel Dodoi (ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Pandurii Târgu Jiu și-a asigurat serviciile portarului de 19 ani Alexandru Silviu Costache. Acesta a bifat în actualul sezon două jocuri în Liga 1, pentru Concordia Chiajna, în meciurile cu Sepsi OSK și Poli Iași, ambele pierdute de echipa sa cu scorul de 3-0, în luna septembrie a anului trecut. 

Tânărul goalkeeper a fost în această iarnă și în cantonamentul efectual de Concordia la Estepona, în provincia spaniolă Malaga, însă în cele din urmă conducerea clubului din Chiajna a decis să-l împrumute la o echipă unde are posibilitatea să apare mai mult.

La Pandurii, Costache se va lupta pentru postul de titular cu alți doi portari tineri, Mihai Cotolan (20 de ani) și Alexandru Oprița (21 de ani). Costache a fost component al lotului național Under 19 și va debuta astăzi în poarta echipei gorjene, în amicalul cu U Craiova CS 2. 

„Aveam nevoie și de un portar, însă ne trebuie neapărat un fundaș central”, au spus oficialii gorjeni.

Pandurii i-a pierdut în această iarnă pe apărătorii Milos Skoric și Moussa Konate, care au solicitat rezilierea contractelor, în timp ce Daniel Ciobanu a fost operat de urgență, de apendicită, și va rata primele meciuri oficiale din 2019. Denis Brînzan nu va putea să joace până când clubul nu-i va cumpara o mască specială care să-i protejeze pometele operat la sfârșitul lunii noiembrie.

În prima etapă din acest an, Pandurii o va întâlni pe 24 februarie, de la ora 11:00, pe Petrolul Ploiești, pe propriul teren.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: pandurul.ro
 

Pe aceeași temă