Oțelul a făcut transferul care-i acoperă postul cel mai deficitar. „Știu problemele și condițiile existente și am acceptat cu toată inima să vin”

Oțelul a făcut transferul care-i acoperă postul cel mai deficitar.**

FC Oțelul a perfectat, joi, un transfer de care avea mare nevoie, cel al unui vârf de atac. Este vorba de George Cîrjan, fotbalist care are experiența a 35 de meciuri (6 goluri) jucate în Liga 1.

Acum în vârstă de 27 de ani, Cîrjan revine la clubul la care s-a format. Ca junior al Oțelului, a fost golgheterul unui turneu final al Campionatului Național. Tot în perioada junioratului, când l-a avut ca antrenor pe Vivi Stamate, a marcat șase goluri într-un singur meci.

„Știu problemele și condițiile existente și am acceptat cu toată inima să vin pentru a încerca să dau o mână de ajutor clubului care m-a format. Echipa e tânără, dar cu valoare, sper să reușesc să-i fiu util cât mai mult”, ne-a spus Cîrjan, cu puțin timp înaintea semnării contractului cu Oțelul.

După terminarea junioratului a plecat la FCM Dunărea, iar din sezonul 2012-2013 a jucat pentru FC Botoșani, echipă care, cu el titular (11 goluri), a promovat în prima ligă. A urmat primul său sezon în Liga 1 cu formația botoșăneană (33 de meciuri, 21 ca titular, 3 goluri), apoi s-a transferat la Ceahlăul, unde a evoluat sezonul trecut în 22 de partide.

Cristian Munteanu, managerul sportiv al FC Oțelul, a spus că revenirea lui Cîrjan este benefică și pentru atmosfera din vestiar. „Mă bucur foarte mult că a acceptat să vină pentru că, pe lângă necesitatea unui vârf de atac valoros, echipa noastră, cu foarte mulți tineri în lot, avea mare nevoie și de un jucător cu experiență, așa cum este George”, a declarat Munteanu.

George Cîrjan ne-a spus că s-a antrenat după în program riguros în această vară și că este pregătit din punct de vedere fizic să intre pe teren chiar de la meciul de sâmbătă, din deplasare cu Dacia Unirea Brăila, din etapa a treia a Ligii 2. Însă, sunt șanse mici să poată fi legitimat și să facă vizita medicală în timp util, astfel că cel mai probabil va putea juca începând din etapa a patra, când Oțelul va întâlni, pe teren propriu, formația Bucovina Pojorâta.

Pentru postul de vârf de atac, antrenorul Daniel Florea nu prea avea soluții, în primele două etape de campionat improvizând cu mijlocașul Cosmin Stoian pe acest post.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă