Olimpia și-a prezentat ultimele două achiziții. Sătmărenii speră ca centrările lui Takacs să-l facă golgheter pe Boștină

La finalul amicalului de miercuri de la Satu Mare, în care Olimpia a remizat 0-0 cu FCM Baia Mare, conducerea clubului gazdă a organizat o conferință de presă în care a prezentat ultimele două achiziții, pe Alexandru Boștină și Rareș Takacs. Președintele Dan Băbuț a vorbit de asemenea și despre obiectivul pentru noul sezon.

Fostul atacant al Caransebeșului și fundașul lui „U” Cluj au semnat contracte valabile pe un sezon cu Olimpia. La Satu Mare urmează să ajungă în și Mihai Bobe, un jucător de la Luceafărul Bălan.

„Practic, Boștină revine la Satu Mare. Am fost mulțumiți de evoluțiile pe care le-a avut la noi și de aceea l-am dorit acum. Sper să ne ajute și mai mult în ediția viitoare. În privința lui Takacs am avut numai referințe bune depre el. L-am și văzut jucând și chiar în amicalul cu Baia Mare a lăsat o impresie bună. Sper ca din centrările lui Boștină să devină golgheterul echipei” a declarat Băbuț, citat de satumaresport.ro, completat de antrenorul Tiberiu Csik: „Am adus ceva ce noi nu aveam”. Totuși, tehnicianul Olimpiei mai vrea jucători noi după ce Mureșan s-a accidentat. Un fundaș stânga, altul central și încă un atacant sunt cerințele lui Csik.

Boștină: „Nu regret că în iarnă am plecat de aici la Caransebeș”

Boștină revine la Olimpia după ce în iarnă a plecat la FC Caransebeș, transfer pe care atacantul nu-l regretă. „Am venit cu o dorință mare de a juca și cred că putem face o figură frumoasă. Am văzut o mulțime de băieți noi și talentați. Cu ei sper să ne atingem obiectivul, să fim cât mai sus, pe locul 1 sau 2. Nu regret că în iarnă am plecat de aici la Caransebeș. Am avut un retur bun și acolo și ne-am îndeplinit obiectivul” a declarat Alex Boștină.

Takacs: „Sper ca într-o perioadă cât mai scurtă să revin în Liga 1”

Considerat în urmă cu două sezoane ca fiind revelația celor de la „U” Cluj, Rareș Takacs a venit la Satu Mare cu gândul să-și relanseze cariera. „Vreau să joc cât mai bine și cât mai mult și sper ca într-o perioadă cât mai scurtă să revin în Liga 1. Am început bine la „U” Cluj, dar, din păcate, după ce s-a schimbat conducerea tehnică nu mi s-a mai dat șansa să joc. Am fost la un pas și de CSMS Iași, dar într-un final am decis să vin la Olimpia unde îmi doresc să joc cât mai mult. Postul meu de bază este fundaș dreapta, dar sunt bine și pe cel de mijlocaș dreapta”, a spus Takacs, citat de informatia-zilei.ro.

Băbuț: „Pentru tur vrem să fim cât mai sus”

Cât privește obiectivul echipei pentru noul sezon, Dan Băbuț a declarat că acesta este stabilit pentru moment doar pentru tur. „Deocamdată ne-am fixat obiectivul din tur și după ce vom avea tot lotul vom stabili un obiectiv pentru tot campionatul. Pentru tur, vrem să fim cât mai sus, pentru ca să putem să ne punem un obiectiv cât mai clar pentru final. Ați văzut configurația, toate sunt echipe bune, toate s-au întărit, dar asta nu ne sperie. Avem un lot destul de stabil, destul de închegat. Să sperăm că cei care au venit vor da un plus echipei, și că vom fi acolo unde ne dorim cu toții”, a mai spus Băbuț.

În privința pregătirii, Olimpiei joacă vineri, de la ora 17:30, pe teren propriu, un meci amical cu Unirea Valea lui Mihai, echipă din Ligii a IV-a Bihor, iar pe 12 august au stabilit un alt test, în deplasare, cu Luceafărul Oradea.

Foto: portalsm.ro

Pe aceeași temă