Olimpia nu se va baza în noul sezon pe doi dintre cei mai buni mijlocași pe care i-a avut. Unul s-a dus la Călărași, altul ar putea juca în Europa League

Olimpia nu se va baza în noul sezon pe doi dintre cei mai buni mijlocași pe care i-a avut.** Unul s-a dus la Călărași, altul ar putea juca în Europa League

Cum problema antrenorului și-a rezolvat-o, după despărțirea de Bogdan Andone fiind adus Tibor Selymes, Olimpia Satu Mare mai are grija, în perioada următoare, formării lotului pentru noul sezon al Ligii 2, unde evoluează încă din ediția 2013-2014. Cert este că în noul campionat nu se va mai baza pe doi dintre cei mai importanți jucători pe care i-a avut în ultimul an, ambii mijlocași.

Silviu Pană (25 de ani) a semnat deja pentru următorii doi ani cu Dunărea Călărași, în timp ce Raul Krausz (21 de ani – foto mic, în stânga) oscilează între cele trei oferte pe care le are din afara țării. Potrivit declarațiilor oferite de președintele Attila Karda în cadrul conferinței de presă de prezentare a lui Selymes, Krausz e dorit de două echipe din Cipru, cât și de câștigătoarea Cupei Israelului, Bnei Yehuda.

„Sigur va pleca Raul Krausz, pentru că are două oferte din Cipru și una de la câștigătoarea Cupei Israelului, Bnei Yehuda. Krausz a fost unul dintre jucătorii despre care am spus anul trecut că vrem să semnăm pe doi-trei ani și credeam în el. Atunci au fost alți membri în Consiliul Director, care au spus că facem la toată lumea pe un an de zile. Un membru în Consiliul Director a spus să-l convingem pe Krausz, să-i dăm 200 de milioane la semnătură, să-l ținem. L-am întrebat dacă crede că pe Krausz îl interesează acum 200 de milioane la semnătură când i s-a promis 8-9.000 de euro pe lună salariu și posibilitatea să joace în Europa League?”, a declarat, citat de Informația zilei, Karda.

Silviu Pană a bifat 25 de meciuri pentru Olimpia și a înscris 8 goluri, mijlocașul bucureștean fiind în dese rânduri omul cu pasa decisivă, însă plecarea lui Bogdan Andone de la echipa sătmăreană și problemele financiare l-au făcut să nu-și mai prelungească înțelegerea și să dea curs oferte primite de la Călărași.

Raul Krausz a evoluat pentru Olimpia în 26 de meciuri, în 24 ca titular, și a înscris 5 goluri.

Tibor Selymes, care ultima dată a fost antrenor la Delta Dobrogea Tulcea, acum două sezoane, în Liga 3, e însă pregătit să o ia de la zero la Olimpia, declarând că poate termina sezonul, fără nicio problemă, pe locurile 1-6 și speră să atragă mii de suporteri în tribune. Cert e că agentul de jucători Mihai Joița, cel care i-a stat în spate și în precedentele sale mandate, îl va ajuta cu siguranță cu transferurile de jucători, însă nu cu sătmăreni sau localnici, așa cum ar vrea primarul Gábor Kereskényi, conducătorul principalei surse de finanțare a echipei.

Pe aceeași temă