Olimpia a bifat al patrulea transfer. Adrian Mărkuș revine la Satu Mare

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jan. 2016, 17:01 Actualizat: 17 Jan. 2016, 17:25 Bursa transferurilor

Adrian Mărkuș a semnat, sâmbătă, 16 ianuarie, un contract cu Olimpia Satu Mare. Pentru atacantul în vârstă de 23 de ani este o revenire în tricoul galben-albastru, după ce sezonul trecut a jucat în zece partide pentru Olimpia și a marcat trei goluri.

Crescut de Liberty Salonta și obișnuit al loturilor de tineret ale naționalei României în trecut, Adrian Mărkuș a mai jucat pentru FC Bihor, Gaz Metan Mediaș, Viitorul Constanța și Kaposvari Rakoczi (prima ligă din Ungaria). Adrian chiar a fost în probe la Dinamo București în vara anului 2012, dar un incident nefericit din primul său cantonament cu alb-roșii i-a determinat pe bucureșteni să nu-i ofere un contract. Mai exact, atacantul și-a rupt clavicula în timpul pregătirilor și urma să stea pe bară câteva luni.

Atacantul în vârstă de 23 de ani are 35 de goluri marcate în meciuri oficiale, are 12 selecții la naționalele Under 19 și Under 21, pentru care a înscris de 12 ori. A bifat chiar și o prezență la naționala mare, într-un meci amical din turneul din Antalya, în 2012.

– Adrian, cum te simți la revenirea la Olimpia Satu Mare?
– Mă simt foarte încrezător. Am încredere în oamenii de aici. Acesta este și motivul pentru care am revenit. Mai ales după transferurile pe care le-a făcut Olimpia în această pauză de iarnă, am încredere că putem să prindem un loc în primele șase echipe.

– Ce îți propui la începutul celei de-a doua experiențe la Oli ?
– Îmi propun să marchez cât mai mult, ca orice atacant. Eu sper să ne îndeplinim obiectivul, să ajut cât pot de mult la asta și, pe plan personal, să înscriu cât mai multe goluri.

– Unde vezi echipa la finalul campionatului?
– Sper să ne clasăm pe un loc de play-off. După play-off, dacă avem șansă, ne dorim să ne batem la promovare și să avem stadionul cât mai plin. Cred că Olimpia are un lot valoros, care poate să se bată la promovare.

– Ai avut mai multe oferte în această iarnă. Ce te-a determinat să alegi Olimpia?
–  În primul rând, am văzut că oamenii care conduc clubul sunt dispuși să investească pentru îndeplinirea obiectivului. Cunosc „bucătăria” de aici, de la Satu Mare, ca să zic așa. Cunosc ideile lui nea Tibi Csik și stilul lui de joc. De aceea, cred că îmi va fi ușor să mă acomodez aici. Personal, respect mult oamenii din clubul Olimpia și am încredere 100 la sută că toate promisiunile făcute, pe toate planurile, vor fi respectate.

Adrian Mărkuș va reveni de luni sub comanda lui Tiberiu Csik. „Știam că va alege Olimpia, sper să ne ajute să atingem obiectivul propus, locurile 1-6. Adrian Mărkuș e un atacant valoros și sper că are ambiția și determinarea să arate că are mult mai multe resurse”, a declarat Tiberiu Csik, sâmbătă seara.

În această iarnă, Olimpia Satu Mare i-a transferat pe Vasile Buhăescu (27 ani), Sebastian Ianc (29 ani), Mihai Onicaș (25 ani) și Adrian Mărkuș (23 ani). Atacantul Gelu Velici, de la Național Sebiș, a semnat și el cu Olimpia pe doi ani, însă va continua să joace în retur pentru echipa din Liga 3.

Articol scris de Andrei PASCA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jan. 2016, 17:01 Actualizat: 17 Jan. 2016, 17:25 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă