OFICIAL | Taciuc revine la Miroslava. Împrumutul mijlocașului de la Poli Iași intrase în impas, însă s-a făcut după ce s-a trecut peste capul președintelui Științei

Incertitudinea privind revenirea mijlocașului Alexandru Taciuc la Știința Miroslava a luat sfârșit. După mai multe zile de discuții, oficialii echipei CSM Poli Iași au ajuns la un acord cu conducerea clubului din liga a doua pentru împrumutul jucătorului până în vară.

Revenirea lui Taciuc la Știința a intrat în impas, la un moment dat, din cauza președintelui Colban, care a refuzat să-i plătească salariul jucătorului dorit cu insistență de antrenorul Adrian Kerezsy, ci doar primele. În cele din urmă, oficialii CSM Poli Iași au intervenit peste capul președintelui Științei și au rezolvat împrumutul jucătorului, după o discuție cu primarul Dan Niță.

Transferat de Poli Iași în această iarnă de la Miroslava, Taciuc nu a fost păstrat în lotul echipei din Copou de antrenorul Flavius Stoican, fiind împrumutat la Știința alături de alți doi tineri jucători, portarul Ștefan Târnovanu și stoperul Andu Moisi.

Kerezsy, mulțumit de transfer

Antrenorul Adrian Kerezsy s-a declarat mulțumit de revenirea lui Taciuc la echipă și speră ca prin evoluțiile din sezonul de primăvară, tânărul mijlocaș să revină la Poli Iași.

„Îmi pare rău că Taciuc nu a fost păstrat în lotul Politehnicii și că nu a debutat în Liga 1, dar, în același timp, mă bucur să-l am în echipă. Este tânăr și are timp să joace în Liga 1. Este un jucător pe care mi l-am dorit. Sper să facă un retur foarte bun de campionat cu Miroslava, iar din vară să revină la echipa din Copou și să fie păstrat în lot”, a declarat antrenorul Adrian Kerezsy.

Tehnicianul Științei a punctat, însă, că Taciuc va trebui să lupte cot la cot cu ceilalți jucători din lot pentru a-și câștiga un loc în echipă: „Taciuc este pus la punct cu pregătirea, a făcut un cantonament foarte bun cu Poli în Turcia. Cunoaște echipa, își cunoaște colegii, nu vor fi probleme de readaptare. Totul depinde doar de el, de modul cum se va pregăti și de evoluțiile din meciurile amicale. Sper să-și câștige un loc în echipă și să ne ajute în retur”.

20 de meciuri dintr-un total de 21, dintre care 19 ca titulat, a evoluat Alexandru Taciuc în prima parte a sezonului de Liga 2 pentru Știința Miroslava. Mijlocașul a înscris și 4 goluri, cu Metaloglobus (2-1), CS Balotești (2-1), Pandurii (1-1) și Dacia Unirea Brăila (4-1).

Două amicale în această săptămână

Miercuri, 7 februarie, Știința Miroslava va disputa primul meci amical de la revenirea din cantonament, în deplasare, în compania formației CSM Roman. Meciul va începe la ora 12:30. Peste alte două zile, vineri, ieșenii vor juca un nou amical, pe stadionul din Miroslava, de la ora 12:00, cu Aerostar Bacău.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă