OFICIAL | Daco Getica și-a adus portar de la Dinamo. Perioada pe care a semnat noua achiziție a echipei lui Marius Baciu

OFICIAL | Daco Getica și-a adus portar de la Dinamo.** Perioada pe care a semnat noua achiziție a echipei lui Marius Baciu

Venirea portarului Sean McDermott (25 de ani) la Dinamo a acoperit „golul” lăsat de plecarea lui Jaime Penedo, portarul panamez care și-a reziliat contractul cu gruparea din „Ștefan cel Mare”. Vlad Muțiu (23 de ani) a fost păstrat în lot de Mircea Rednic, dar tânărul Mihai Eșanu (20 de ani) nu intră în vizorul antrenorului dinamovist pentru restul sezonului, astfel că a fost împrumutat.

Gruparea din „Groapă” a anunțat că Eșanu va fi împrumutat pentru un și jumătate la divizionara secundă Daco Getica București, echipă care are ca obiectiv menținerea în acest eșalon.

„OFICIAL. Mihai Eșanu la Daco-Getica București

FC Dinamo București anunță transferul temporar al portarului Mihai Alexandru Eșanu la divizionara secundă ASC Daco-Getica București, locul 13 în Liga 2.
Mihai Eșanu a fost rezervă în 14 meciuri disputate de echipa din Ștefan cel Mare în acest sezon competițional, 12 în campionat și două în Cupa României.

1 an și jumătate este perioada în care Eșanu va evolua pentru Daco-Getica București.

20 de ani a împlinit Eșanu. Născut în București pe 25 iulie 1998, Eșanu a fost format la Academia de juniori a clubului din Ștefan cel Mare. A debutat la Dinamo pentru echipa secundă a clubului, în Liga a III-a, și a mai apărat pentru CS Balotești, 9 meciuri în prima jumătate a anului trecut, în Liga 2.

2017 este anul în care Eșanu a fost campion național la juniori sub 19 ani cu echipa pregătită pe-atunci de Florin Bratu. Portarul roș-albilor a câștigat Liga Elitelor U19 și a participat cu Dinamo U19 în Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la această categorie de vârstă.

2 meciuri a apărat Eșanu la Dinamo în Youth League, în 2017, fiind integralist în dubla întâlnire cu Lokomotiva Zagreb, 0-2 pe teren propriu și 2-2 în returul din Croația”, se arată pe pagina oficială de Facebook a lui Dinamo.

Pe lângă Mihai Eșanu, Daco Getica i-a mai achiziționat în această iarnă și pe mijlocașul Robert Grecu (20 ani), împrumutat de la Viitorul, dar ultima dată fost la Petrolul, fundașul Tudor Țăranu și mijlocașul Marius Tudorică, puși pe liber de SSC Farul Constanța, fundașul dreapta Constantin Dedu, liber după ce s-a despărțit de CS Balotești, cât și portarul Daniel Isvoranu, pus pe liber de Petrolul, însă care aparține de Concordia Chiajna.

La capitolul despărțiri, echipa lui Marius Baciu nu se va mai baza pe atacantul Adrian Voicu, plecat în Liga 3 la Turris Oltul Turnu Măgurele, portarul Dragoș Balauru, ajuns în prima ligă a Greciei, la Levadiakos, cât nici pe fundașii Valentin Dima, ajuns la CS Tunari, și Iulian Carabela, plecat la Aerostar Bacău.

Daco Getica București a încheiat prima parte a sezonului pe locul 13, cu 24 de puncte, cu trei mai mult decât Metaloglobus, ultima echipă aflată pe locurile retrogradabile.

Pe aceeași temă