O „manita” cu Boldești! Petrolul a făcut scor în penultimul test înainte de reluarea campionatului, chiar și într-o formulă cu mulți tineri. Dan Bucșa, ultimul nou-venit

  • Petrolul a dat „o mână” de goluri în primul amical disputat după ce s-a întors din cantonamentul din Antalya. Cu 5-0 a învins-o pe Petrolistul Boldești, echipă clasată pe locul 3 în Liga a 4-a Prahova, într-un meci în care antrenorul Mugurel Cornățeanu s-a bazat mai mult pe jucători care sunt mai puțin siguri pe locul de titular în campionat. În plus, a fost utilizat și ultimul nou-venit în lot, Dan Bucșa (30 de ani), care ultima dată a evoluat la Concordia Chiajna.

 

Amicalul disputat la Brazi a fost la discreția petroliștilor, care au deschis scorul prin unul dintre „veteranii” din teren. Sergiu Arnăutu (22) a înscris cu o lovitură de cap de lângă bară, după un corner bătut, de pe dreapta, de Nini Popescu și o minge prelungită, cu capul, de la colțul scurt, de către Țicu. Apoi, Alexandru Stoica (29, 72, 82) și-a trecut în cont o „triplă”, învingându-l pe Nițache după pasele excelente primite de la Nini Popescu, Chindriș și Saim Tudor. În final, Saim Tudor (88) și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor și a stabilit scorul finalul după o cursă pe stânga, finalizată cu un șut sub transversală.

În primul amical al săptămânii de după revenirea la Ploiești, Cornățeanu a ales să folosească în testul cu Petrolistul Boldești mai mulți jucători foarte tineri. Pe lângă deja „consacrații” Brînză, Olaru, Țicu, Saim Tudor sau Stoica, cu toții eligibili pentru categoria U21, în formula de start s-au regăsit și doi juniori proveniți de la grupele Centrului de Copii și Juniori al Petrolului, mijlocașul Robert Enache (născut în 2002) și fundașul stânga Aris Dobrea (născut în 2003). Mai mult, în partea secundă a jocului, pe teren și-au mai făcut apariția mijlocașul Mario Brato (2002), fundașul central Adrian Nicolae (2003) și portarul Alex Radu (2003), în cazul ultimilor doi, ca și în cel al lui Dobrea, fiind vorba chiar de un debut absolut în tricoul primei echipe a „galben-albaștrilor”, a scris site-ul oficial al Petrolului.

Dan Bucșa, ultimul nou-venit

Totodată, 75 de minute din acest test a fost utilizat în centrul defensivei Dan Bucșa, ultima noutate din lotul Petrolului, jucătorul pus pe liber de Concordia Chiajna urmând să semneze cu echipa ploieșteană, pentru început, până la finele acestui sezon.

În vârstă de 30 de ani, Bucșa a evoluat pentru vechiul Petrolul în sezonul 2015-2016, atunci când a fost utilizat în 35 de jocuri de Liga 1. De-a lungul carierei sale, jucătorul originar din Dej a mai evoluat pentru Dinamo, Bergisch Gladbach (Germania), „U” Cluj, Gyor ETO (Ungaria), ASA Târgu Mureș, Hapoel Bnei Lod (Israel), Juventus București și, în ultimul sezon și jumătate, la Concordia Chiajna.

Altfel, sâmbătă, de la ora 11:00, într-o locație încă nestabilită, Petrolul dispută ultimul amical înainte de primul joc oficial, urmând să o întâlnească pe SCM Gloria Buzău, liderul Seriei 1 a Ligii 3.

Petrolul: Brînză (Al. Radu 80) – Olaru, Bucșa (Ad. Nicolae 75), Țicu, Dobrea – M. Chindriș (cpt.) – Saim Tudor, N. Popescu, Enache (Bratu 74), Al. Stoica – Arnăutu
Antrenor: Mugurel Cornățeanu

Petrolistul: Nițache – Popescu, R. Alecsandru, Ionescu, F. Ioniță – M. Tudor, Bencea – Cr. Mihai, Ed. Costache, T. Nițescu – Ad. Ilie
Au mai jucat: Lungu, Badea, Baciu, Stanca
Antrenor: Marian Ilie

Foto: FC Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă