Nicolae Dică a început campania de achiziții la SCM Pitești. Trei jucători cu experiență în Liga 2 au semnat cu argeșenii

Nicolae Dică a început campania de achiziții la SCM Pitești.** Trei jucători cu experiență în Liga 2 au semnat cu argeșenii

UPDATE: SCM Pitești a perfectat marți al treilea transfer din această perioadă de vară. După achiziționarea mijlocașului Marian Anghelina și fundașului Ciprian Negoiță, echipa lui Nicolae Dică a reușit să-l legitimeze și pe mijlocașul Ionuț Murineanu, care în sezonul trecut a evoluat la Altetic Bradu.

Ionuț Murineanu are 33 de ani și este un jucător cu mare experiență. În cariera sa a evoluat la Internațional Pitești, FC Argeș, CSM Râmnicu Vâlcea și ACU Arad, echipe de liga a doua. În returul sezonului trecut acesta a jucat la Atletic Bradu și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai alb-verzilor.

Murineanu a semnat cu SCM Pitești pe un an cu drept de prelungire pe încă un sezon în eventualitatea în care echipa va reuși promovarea în Liga a II-a. Prin venirea sa, SCM Pitești a ajuns la 18 jucători legitimați.

În această vară, antrenorul Nicolae Dică a luat decizia de a se despărți de Precup, Cruceru, Cioablă și Turianu, cărora le-au expirat înțelegerile cu gruparea argeșeană. Răducu Lupu, Adrian Iamandi și Bogdan Stancu s-au întors la CS Mioveni pentru că le-a expirat împrumutul la SCM Pitești.


 

Deși este o perioadă de vacanță, staff-ul tehnic al SCM Pitești lucrează intens la crearea lotului cu care va aborda următoarea ediție de campionat. Antrenorul Nicolae Dică a reușit, acum câteva zile, două transferuri. Gruparea alb-violetă i-a transferat pe mijlocașul Marian Anghelina și pe fundașul Ciprian Negoiță (foto). Cei doi au semnat cu SCM Pitești pe un an, cu drept de prelungire pentru încă un sezon competițional.

Anghelina are 24 de ani și a evoluat mai multe sezoane la FC Olt. În returul precedentei ediții de campionat, Anghelina a jucat la CS Afumați, însă nu a stat până la finalul părții secunde și a preferat să-și rezilieze contractul pe care îl avea cu ilfovenii, fiind nemulțumit de condițiile de pregătire. În sezonul 2014 – 2015, a fost transferat de Dinamo după care a fost împrumutat la FC Botoșani. Anghelina a bifat doar 49 de minute în Liga 1, după care a revenit la FC Olt.

Ciprian Negoiță are 24 de ani, iar în sezonul trecut, a evoluat la CS Mioveni. În sezonul 2013 – 2014, Negoiță a evoluat și la FC Argeș.

15 jucători și-au prelungit contractele

În altă ordine de idei, SCM Pitești a reușit în această vară să obțină prelungirea contractelor cu 15 jucători din lotul de anul trecut. Este vorba de portarii Andrei Udeanu și Alexandru Oprican, George Cotigă, Mihai Deaconescu, Dănuț Șerbănică, Ionuț Șerban, Andrei Panait, Robert Grecu, Marius Albu, Andrei David, Ionuț Năstăsie, Ciprian Tănasă, Mihai Șandru, Adelin Voinescu și Ionuț Mihăescu.

În acest moment, SCM Pitești are sub contract 17 jucători, iar Nicolae Dică spune că, în următoarea perioadă, echipa va fi întărită și cu alți fotbaliști valoroși.

Cantonament la Valea Iașului

Dică a stabilit în linii mari și programul de pregătire al echipei. Reunirea lotului este programată pe 11 iulie, la stadionul „Nicolae Dobrin”. După o săptămână de antrenamente, echipa va pleca în cantonament la Valea Iașului, unde va sta până pe 29 iulie.

În acest stagiu de pregătire centralizată, alb-violeții vor disputa și un meci amical pe 27 iulie, cu Viitorul Domnești, echipă de Liga a III-a.

Programul de pregătire:

11 iulie – Reunirea lotului
19 – 29 iulie – Cantonament Valea Iașiului
27 iulie – Amical cu Viitorul Domnești    

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă