Neagu și Adăscăliței, blocați la Brăila. Dacia Unirea nu vrea să mai piardă niciun jucător

Dacia Unirea Brăila s-a despărțit în această iarnă de patru jucători, portarul Victor Gârlea (21 ani), fundașul Laurențiu Petean (28 ani) și atacanții Alexandru Muscă (20 ani) și Marco Enciu (28 ani), și exclude varianta de a pierde alții, cu toate că și-a stabilit ca obiectiv salvarea de la retrogradare și creșterea de tineri jucători. Apariția numelor lui Răzvan Adăscăliței și Cosmin Neagu pe lista de achiziții a Forestei Suceava a produs nemulțumiri la clubul brăilean, ai căror conducători au dorit să le transmită, prin intermediul Liga2.ro, omologilor de la Foresta că cei doi jucători sunt netransferabili.

Președintele executiv al Daciei Unirea, Auraș Brașoveanu, îi acuză pe conducătorii Forestei că nu joacă cinstit, fiindcă le-au contactat jucătorii fără să aibă acest drept. „Văd că de la Suceava se spune că vor să-i ia pe Neagu și pe Adăscăliței. Nu e normal să pună presiune pe noi, pentru că acum jucătorii o să vină >. Dacia Unirea Brăila nu a primit ofertă pentru niciunul dintre jucătorii pe care îi are în lot. Poate s-a discutat cu ei, pentru că pe noi nu ne-a sunat nimeni”, a spus Brașoveanu, care este și unul dintre cei doi membri reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Cosmin Neagu (25 ani) a evoluat în prima parte a sezonului în 16 meciuri pentru Dacia Unirea, cu cele 6 goluri înscrise fiind principalul golgheter al echipei. În schimb, Răzvan Adăscăliței (27 ani) a bifat 11 meciuri, dintre care doar în opt a fost titular.

Altfel, conducătorul formației brăilene a mai spus că, în această perioadă, se fac analize în privința lotului de care dispune Dacia Unirea, ca mai apoi antrenorul Alin Pânzaru să decidă ce jucători are nevoie. Cert este că la capitolul despărțiri maxim un jucător va mai pleca.

„Până acum ne-am despărțit de patru jucători. Momentan, mâine, o să facem o analiză pe posturi, să vedem dacă putem sau nu să acoperim din propriul centru sau din colaborarea pe care o avem cu Mihai Georgescu. În funcție de ce avem, la momentul ăsta, nu cred că o să ne mai despărțit de cineva, poate de maxim un jucător. În privința achizițiilor, avem ceva discuții, dar nu sunt finalizate. Nu am primit răspunsurile la care sunt jucătorii și de asta nici nu facem nimic public până nu avem ceva clar. Noi ne respectăm partenerii de întrecere. Sunt doi jucători foarte cunoscuți și doi jucători tineri, dar antrenorul decide dacă avem sau nu nevoie de primii doi, având în vedere obiectivul propus”, a mai declarat Auraș Brașoveanu pentru Liga2.ro.

 

Dacia Unirea Brăila are reunirea programată pe 16 ianuarie, iar începând de pe 25 ianuarie urmează să plece într-un stagiu de pregătire montană în zona Brașov.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă