Unirea Bascov a rămas fără finanțare din partea autorităților locale. Adrian Dulcea, dezamăgit de decizia consilierilor: ”Este un proiect de stadion nou la Bascov. Dacă nu finanțezi fotbalul, de ce îl mai construiești?”

Adrian MUJEA 22 Aug. 2021, 12:17 Liga 3
Unirea Bascov a rămas fără finanțare din partea autorităților locale. Adrian Dulcea, dezamăgit de decizia consilierilor: ”Este un proiect de stadion nou la Bascov. Dacă nu finanțezi fotbalul, de ce îl mai construiești?”

Aflat de patru ani la Unirea Bascov, acolo unde a contribuit din plin la ascensiunea clubului argeșean, antrenorul Adrian Dulcea (43 ani) nu înțelege decizia Consiliului Local Bascov de a tăia finanțarea pentru echipa care activează în campionatul Liga 3.

Adrian Dulcea, despre decizia Consiliului Local Bascov de a tăia finanțarea Unirii Bascov: ”Sper să fie o situație pe termen foarte scurt”

Astfel, Unirea trebuie să se descurce acum în campionat doar din sponsorizări aduse din mediul privat. Decizia autorităților locale de a tăia de tot finanțarea echipei poate duce la dispariția sa și la o întâmplare care ar face Bascovul de rușine. Comuna argeșeană își construiește stadion nou, însă s-ar putea să nu mai aibă cine juca pe el.

”La Bascov este un proiect în care am crezut și l-am construit, tot ce avem acum este pentru că am muncit mult în anii trecuți, avem mulți juniori din împrejurimi, care au posibilități pentru ce înseamnă performanță. Pe lângă grupul de la echipa mare avem și juniori Under 19 și Under 17, ca să fie o piramidă și continuitate. Consiliul Local a tăiat total finanțarea în acest an, eu sper să fie o situație pe termen foarte scurt și din ianuarie 2022 să își întoarcă fața către noi, pentru că avem un proiect sănătos și este normal să se investească în el. Este un proiect cu un stadion nou la Bascov, va fi gata anul viitor. Dacă tu nu finanțezi fotbalul, atunci de ce ai mai construit stadionul? Este dramatic să nu finanțezi sportul, când noi reprezentăm comuna la nivel național. Să fim sinceri, nu cred că auzise multă lume de Bascov, până să existe echipa de fotbal”, a spus Dulcea.

Nu ar fi prima dată când Bascovul ar rămâne fără echipă, după ce în trecut a mai avut un club la nivelul Ligii 3 și l-a desființat, pe Juventus Bascov.

”O societate sănătoasă se construiește prin educație, învățământ, cultură, sport…”

Adi Dulcea a ajuns să joace fotbal, avându-i ca modele pe olandezii Marco Van Basten, Ruud Gullit şi Frank Rijkaard. ”O societate sănătoasă se construiește prin educație, învățământ, cultură, sport… Dacă nu investești în sport, nu cred că vom avea nici sănătate pe termen lung. Se investește acum în sportul de masă, dar ca să atragi, trebuie și sport de performanță, unde sunt modele pentru tineri. Eu am mers la fotbal la 8 ani, după ce au plecat cei trei olandezi la Milan și așa am crescut, dacă nu era atunci Chimia, probabil niciodată nu jucam. Fotbalul de performanță te atrage să faci sport de masă”, a mai spus Dulcea, care în cariera sa a jucat pentru echipe ca FC Râmnicu Vâlcea, Gloria bistrița, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș, Jiul Petroșani, FC Argeș, CS Mioveni, ALRO Slatina sau SCM Pitești, în România, sau Gyori ETO și Siofok, ambele din Ungaria.

După ce a antrenat echipa CSM Râmnicu Vâlcea la Liga 2, în 2016, nu a mai existat un proiect care să îl convingă pe vâlceanul Adrian Dulcea să revină în orașul natal, chiar dacă au existat oferte de la alte echipe din județul Vâlcea, Viitorul Dăești și Flacăra Horezu.

”Totdeauna mi-am dorit să vin acasă, dar nu au existat proiecte să mă facă să revin, ci doar unele pe termen foarte scurt. Am avut acum un an discuții cu Dăești, sunt și bun prieten cu George Popolan, dar nu s-au concretizat. În vara asta m-au sunat de la Horezu, dar am refuzat din start. Mă bucur că lucrurile au luat o turnură pozitivă pentru Dăești, a venit Adi Popa aici și este un grup pe care, în majoritate l-am antrenat la Vâlcea. În 2017 am fost dezamăgit că s-a renunțat ușor la echipa de Liga a 2-a, cred că Vâlcea putea ține acel proiect de eșalon secund. Vâlcea mereu a avut fotbal, am crescut cu Chimia, apoi au fost CSM și Damila”, a spus Dulcea.

  • Anul trecut, Dulcea bătuse palma cu Campionii FC Argeș, să antreneze în Liga 1, însă, din cauza condițiilor cerute, totul a picat după două zile. S-a întors apoi la Unirea Bascov.

Un junior i-a apărat un penalty lui Florin Costea

Altfel, în amicalul disputat vineri, la Fedeleșoiu, între Viitorul Dăești și Unirea Bascov, scor 2-0, fostul internațional Florin Costea a ratat un penalty pentru gazde.

Vâlcenii au beneficiat de un penalty în minutul 65, dar portarul junior de la Bascov, Claudiu Gheorghe (17 ani), a parat șutul lui Costea. Viitorul s-a impus la final cu 2-0, marcând dintr-un autogol și prin reușita lui Deaconescu.

Cu jucători foarte tineri, echipa lui Adrian Ducea a lăsat o impresie foarte bună în prima repriză, când gazdele au ajuns rar la poarta argeșeană. După pauză, când ambii antrenori au efectuat multe modificări, vâlcenii au reușit să se desprindă. Antrenorul Unirii Bascov a încheiat meciul nervos, doi dintre jucătorii săi suferind accidentări.

Debut pentru Cătălin Pîrvulescu

Tot în acest amical, fundașul central Cătălin Pîrvulescu (30 ani) a debutat pentru Viitorul Dăești, întrând în minutul 60 al testului cu Bascov.

În urmă cu trei luni, stoperul s-a operat de discopatie lombară și încă se protejează, încercând să nu intre în dueluri tari.

Jucătorul originar din Drăgășani a evoluat sezonul trecut la Turris Oltul Turnu Măgurele și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ambele echipe din Liga 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-pirvulescu-s-a-despartit-de-viitorul-pandurii-si-a-coborat-in-liga-3-de-unde-spera-la-promovare-nu-ne-este-teama-nici-de-slatina-nici-de-pandurii-19193856

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-costea-si-a-prelungit-contractul-cu-viitorul-daesti-de-aici-ma-retrag-in-paralel-fostul-golgheter-al-ligii-1-se-pregateste-sa-devina-si-antrenor-19190533

Adrian MUJEA 22 Aug. 2021, 12:17 Liga 3
Pe aceeași temă