Mucsi și Fuchs sunt „marinari” pentru următorii 2 ani și jumătate

Mucsi și Fuchs sunt

Doi jucători care au venit în această iarnă la Farul Constanța au fost legitimați ieri. Este vorba de Fabian Mucsi (19 ani) și Marian Fuchs (foto, 20 ani), care au semnat un contract cu gruparea constănțeană, devenind jucători cu acte-n regulă pentru următorii 2 ani și jumătate. Cu toate că ați auzit de ei atunci când au fost aduși la echipă, există câteva detalii interesante în legătură cu mijlocașul central Fuchs și mijlocașul stânga Mucsi, dar care ar avea și valențe de atacant. Astfel, Marian Fuchs a fost considerat vârful generației sale, care a câștigat două titluri de campioană cu Poli Timișoara, debutând în Liga 1 atunci când Timișoara era o forță a fotbalului românesc. Celălalt jucător care a semnat cu Farul pentru doi ani și jumătate este Fabian Mucsi, fotbalist crescut de Poli Timișoara, ce a jucat și pe postul de atacant, coleg de generație cu Fuchs.

„Astăzi (n.r. ieri) au fost legitimați Mucsi și Fuchs, deci sunt buni de joc. Contractele au fost încheiate pe o perioadă de 2 ani și jumătate. Dintre cei doi, Fuchs, care nu o să joace având problema din cantonamentul din Antalya, a suferit o accidentare și este în curs de refacere. Cred că până la meciul cu Botoșani, Fuchs va fi apt de joc, iar Mucsi rămâne la latitudinea antrenorului dacă o să joace sau nu, dar el este apt de joc, a declarat pentru Replica, președintele FC Farul Constanța, Neculai Tănasă.

Juniorii Farului au jucat un amical cu CFR Constanța

Echipa de juniori și rezerve a Farului a susținut ieri un amical împotriva locului trei din Liga a IV-a, CFR Constanța. În acest meci au evoluat și șase jucători care se antrenează cu echipa de seniori: Mucsi, Neagu, Stavian, Pâslaru, Constantinescu și Drugă. „Este mult spus meci amical, este o metodă de antrenament prin joc. Am căutat să le ofer minute celor cinci jucători de la echipa de seniori, în special celor sub 21 care în ultima vreme nu au minute. Am căutat să-i văd pe ceilalți 14 din cadrul juniorilor A și B la ce nivel au ieșit din pregătirea asta de iarnă și la ce nivel se află, pentru că în timpul antrenamentului mi-e greu să-i aduc pe toți, având și eu destul de mulți în echipa de seniori și cel mai bun reper e jocul. Am încercat să îmbin aceste două lucruri și la sfârșit o să trag și eu concluziile de rigoare, a declarat pentru Replica, antrenorul Farului, Alin Artimon.

Coteanu se alătură lui Bumbac pe lista accidentaților

În meciul disputat împotriva echipei CFR Constanța, Constantin Coteanu, extremă stângă la Farul, a suferit o nouă accidentare. Deși nu era complet recuperat, acesta a forțat și astfel a recidivat accidentarea. Pe lângă Bumbac și Coteanu, există și jucători care au rămas în urmă cu pregătirea, și anume Fuchs. Acesta are două antrenamente pe zi, unul cu echipa și altul individual. „Cei șase care se antrenează cu echipa mare sunt Neagu, Mucsi, Stavian, Pâslaru, Constantinescu și Drugă. A fost și Coteanu, dar văd că el a ieșit, cred că a recidivat accidentarea lui. Aceștia sunt cei care se antrenează în aceste momente cu echipa mare, iar ceilalți au trecut în diferite momente pe la echipa mare, și în perioada turului și acum. Fuchs a intrat în program normal, doar că el este în urmă cu pregătirea. El în momentul acesta are două antrenamente pe zi, unul cu echipa și unul individual, care este compus dintr-un antrenament fizic, așa că singurii jucători accidentați sunt Bumbac și din câte am văzut acum, Coteanu. Ei au fost și înainte de jocul acesta. Bumbac a avut o accidentare stupidă, de la o alunecare simplă fără adversitate, dar se mai întâmplă. Mucsi trebuie să-și câștige locul în prima echipă, iar alții să și-l păstreze. Chiar dacă a jucat și a făcut-o bine și am primit remarci pozitive de la domnul Chivorchian și de la antrenorul echipei Ceahlăul Piatra-Neamț ținând cont de calitatea jocului. Cei care au jucat trebuie să-și păstreze locul, cei care nu, să și-l câștige. La mine, asta cu titularul este mai mult decât relativ”, a mai adăugat pentru Replica, Alin Artimon.

Meciul a fost pierdut, dar au fost câștigați doi jucători

CFR Constanța a câștigat cu 1-0 meciul împotriva juniorilor și rezervelor rechinilor, după ce la pauză a fost înregistrat scorul de 0-0. Deși rezultatul nu este cel care contează, acesta nu reflectă realitatea de pe teren, puștii Farului ratând o serie de ocazii chiar în debutul meciului. Chiar dacă meciul a fost pierdut, doi jucători și-au făcut loc la echipa mare, unul dintre aceștia aflându-se deja în pregătire cu seniorii. Nu rezultatul este cel care contează, de aceea am și stat în tribună, i-am lăsat să joace și nu le-am zis nimic, nu am țipat la ei, pentru a nu avea niciun fel de presiune. Mi-au plăcut doi copii care vor veni lângă noi, Muscă și Igiroșeanu. Muscă are un fizic frumos, mie îmi place, are potențial. Ambii sunt atacanți centrali. Unul dintre ei se afla deja în pregătire cu noi, Muscă, a conchis Alin Artimon.

 

Sursa: Replica Online

Pe aceeași temă