Moraru se întâlnește cu Miriuță să-l convingă să vină la Rapid: „Cred că nu vor fi divergențe mari”

Acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, miercuri, agenției de presă Mediafax, că în cursul acestei zile vor începe negocierile cu Vasile Miriuță și speră să îl convingă pe tehnician să preia formația giuleșteană care va evolua în sezonul următor în Liga a II-a.

„Azi am o întâlnire programată cu domnul Miriuță, începem negocierile pentru contract. Dacă ne înțelegem, semnăm imediat. Acum nu pot să spun decât că sper să îl convingem să vină. Așteptăm să vedem ce așteptări are și dânsul. Și asupra lotului de jucători, și financiar. Noi am mai avut o întâlnire, cred că nu vor fi divergențe mari”, a spus Moraru.

Tehnicianul Vasile Miriuță declara, la 26 iunie, agenției Mediafax, că este interesat de postul de antrenor al formației Rapid. „M-am întâlnit cu domnul Moraru și am discutat. E mult spus că mi s-a făcut o ofertă de a prelua Rapidul, a fost doar o primă discuție, am vorbit la modul general. O să vedem mai departe ce se va întâmpla. Din punctul meu de vedere pot să spun că sunt interesat să antrenez Rapidul”, spunea Miriuță la acea dată.

Valerii Moraru declara joia trecută că sunt șase-șapte tehnicieni care doresc să antreneze formația giuleșteană, dar a precizat că o decizie în sens va lua după 17 iulie, când se va aproba organigrama și bugetul de către administratorul judiciar. „Sunt șase-șapte antrenori care și-au arătat intenția de a antrena Rapidul, dar deocamdată așteptăm. Domnul Miriuță este unul dintre cei șapte antrenori, nu a căzut nici această variantă. Dar nu vom ști decât după 14, sau mai bine zis după 17 iulie. Atunci se va cunoaște numele, pentru că atunci se va aproba organigrama și bugetul de salarii pentru viitorul sezon. Trebuie să știm pe ce ne putem baza, ce condiții putem să oferim noului antrenor. Suntem în insolvență și sunt pași care trebuie urmați pentru fiecare decizie pe care o luăm”, afirma acționarul majoritar al Rapidului.

Formația Rapid a retrogradat la finalul ediției 2014-2015 a Ligii I, iar antrenorul Cristiano Bergodi și majoritatea jucătorilor din lot au refuzat prelungirea contractelor care expirau în această vară. Reunirea lotului pentru începerea pregătirilor este programată pentru 20 iulie.

În vârstă de 46 de ani, Vasile Miriuță este în prezent liber de contract. El a antrenat ultima oară formația ungară Gyor ETO, retrogradată în această vară după ce federația a refuzat să îi acorde licența pentru prima ligă din cauza datoriilor.

Anterior, Miriuță a condus în România formațiile Ceahlăul Piatra Neamț (în perioada iunie – decembrie 2013), și CFR Cluj (decembrie 2013 – noiembrie 2014).

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Pe aceeași temă