Monac: „Sunt pregătit să joc la UTA”

Monac:** „Sunt pregătit să joc la UTA

Unul dintre câștigurile iernii pentru formația fanion a Aradului ar putea fi Cristian Monac. Atacantul de 20 de ani s-a întors recent din Italia, unde a evoluat constant la nivelul ligii a treia, la Rimini și Alessandria și pare a intra încetul cu încetuș în grațiile staffului tehnic utist. Nu mai departe de miercuri seara, la finalul amicalului de la Șiria, în care arădeanul a reușit câteva faze interesante din postura de mijlocaș dreapta, Adrian Falub a vorbit frumos la adresa noului său elev: „Vorbim despre un jucător tânăr, tehnic, interesant pentru noi, mai ales că este din Arad . Nu degeaba a jucat 12 meciuri la Rimini. În Serie C nu evoluezi decât dacă nu ai cât de cât valoare”. La rândul său, fotbalistul pare dispus să facă orice sacrificiu pentru a ajunge la echipa la care și-a dorit de mic să evolueze…

–  Cristi, înainte de toate, spune-ne când ai jucat ultimu tău meci oficial și de ce te-ai întors din Italia?
–  Am evoluat acum patru luni la Alessandria, în Serie C, unde eram împrumutat de Rimini. Nu am mai rămas în Italia, fiindcă tatăl meu nu a mai dorit ca eu să stau departe de casă. Dar, nu-mi pare rău că m-am întors, deoarece există oportunități pentru mine și în România.

–  Într-adevăr, acum te pregătești cu UTA și ai mari șanse să rămâi dacă se rezolvă problemele la club…
–  Pentru mine ar însemna foarte mult acest lucru. Ca arădean, de mic îți dorești să joci cândva la UTA. Dar, numai domnul antrenor va decide dacă va conta sau nu pe mine. Acum sunt în probe, încerc să dau totul din mine la jocuri sau antrenamente, apoi vom vedea ce va urma.

–  Care este postul tău favorit în teren?
–  Mijlocaș ofensiv, sau aripă dreapta, așa cum văd că există acest post în formula gândită de domnul antrenor. Dar, joc și atacant central, nu e o problemă pentru mine. Mă simt pregătit să joc la UTA, asta e cel mai important.

– Contează și aspectul financiar la semnarea unui eventual contract?
–  Deloc. Nu mă interesează banii, pun cariera pe primu plan mai ales dacă este vorba de UTA.

– Crezi că mai sunt șanse de promovare în acest sezon?
–  Eu zic că da și când spun asta mă bazez mai ales pe valoarea fotbaliștilor din lot. De acum înainte nu ne rămâne decât să fim serioși și să muncim până la realuarea campionatului.

–  Iei cumva în calcul și varianta Unirea Sîntana, echipa antrenorului care te-a crescut, dacă nu vei reuși la UTA?
– Cu tot respectul pentru domnul profesor Dinu Donca, nu vreau să joc în Liga a 4-a. Eu îmi doresc din tot sufeltul să rămân la UTA, dar, dacă nu se va putea, aș dori să studiez și alte eventuale oferte.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă