Miriuță a recunoscut că s-a întâlnit cu Moraru: „Am vorbit la modul general. Sunt interesat să antrenez Rapidul”

Miriuță a recunoscut că s-a întâlnit cu Moraru:**

UPDATE: Tehnicianul Vasile Miriuță a declarat, vineri, agenției Mediafax, că este interesat de postul de antrenor al formației Rapid, retrogradată la finalul sezonului trecut în Liga a II-a, precizând că a avut o întâlnire în acest sens cu acționarul majoritar al grupării giuleștene, Valerii Moraru.

„M-am întâlnit cu domnul Moraru și am discutat. E mult spus că mi s-a făcut o ofertă de a prelua Rapidul, a fost doar o primă discuție, am vorbit la modul general. O să vedem mai departe ce se va întâmpla. Din punctul meu de vedere pot să spun că sunt interesat să antrenez Rapidul”, a afirmat Miriuță, pentru Mediafax.

Formația Rapid a retrogradat la finalul ediției 2014-2015 a Ligii I, iar antrenorul Cristiano Bergodi și majoritatea jucătorilor din lot au refuzat prelungirea contractelor care expirau în această vară.

În vârstă de 46 de ani, Vasile Miriuță este în prezent liber de contract. El a antrenat ultima oară formația ungară Gyor ETO, retrogradată în această vară după ce federația a refuzat să îi acorde licența pentru prima ligă din cauza datoriilor.

Anterior, Miriuță a condus formațiile Ceahlăul Piatra Neamț (în perioada iunie – decembrie 2013), și CFR Cluj (decembrie 2013 – noiembrie 2014).


 

Moraru îl vrea antrenor pe Miriuță. Cei doi s-au întâlnit să discute despre noul proiect de la Rapid

Valerii Moraru are planuri mari cu Rapidul, chiar dacă echipa din Grant este pentru moment în Liga a doua. Patronul giuleștenilor e foarte aproape să îl numească pe Vasile Miriuță în funcția de antrenor, anunță DigiSport.

Vasile Miriuță e gata să revină în fotbalul românesc după ceva mai mult de jumătate de an. După ce a impresionat pe banca tehnică a Ceahlăului și a reușit să facă din CFR o forță în turul campionatului trecut, antrenorul de 46 de ani a acceptat oferta lui Gyor, care îi promisese un plan pe termen mediu și lung extrem de interesant. Experiența la formația maghiară s-a dovedit un fiasco, ciocnindu-se de aceleași probleme ca la Cluj, în plus patronul formației fiind cercetat penal.

După despărțirea de echipa din țara vecină, Miriuță este extrem de căutat, dar alegerea pe care o va face pare destul de ciudată. Deși mai multe formații din Liga 1 l-au contactat pentru o eventuală colaborare, tehnicianul e tentat să dea curs ofertei Rapidului.

Potrivit sursei citate, Moraru și Miriuță s-au întâlnit joi seară și au discutat despre proiectul „Rapid”, despre lotul actual și țintele pentru inter-sezon. Mai mult, azi cei doi au avut o nouă întrevedere, Moraru prezentându-i baza de la ProRapid. Antrenorul și-a dat acordul de principiu și se pare că în zilele următoare va fi semnat contractul.

Miriuță este un tehnician școlit în Germania, el dealtfel începându-și cariera în 2010 la echipa U19 a lui Energie Cottbus. Deși extrem de strict la antrenamente, Miriuță creează o atmosferă excelentă în vestiar, știind cum să își apropie jucătorii. În plus, echipele sale sunt recunoscute pentru faptul că nu încearcă să păcălească fotbalul, evoluând mereu ofensiv indiferent de adversar. O filosofie care cadrează perfect cu spiritul Rapidului și ambițiile fanilor din Giulești.

Pe aceeași temă