Mijlocași crescuți de Benfica și Sporting au semnat cu „U” Cluj. Unul dintre ei a mai jucat la două echipe din România

Mijlocași crescuți de Benfica și Sporting au semnat cu

Universitatea Cluj a perfectat, duminică, încă două noi achiziții pentru următorul sezon al Ligii 2, ambii fiind jucători străini. Astfel, formația clujeană a ajuns să aducă în această vară nu mai puțin de cinci portughezi.

Andre Filipe Castanheira Ceitil (24 de ani) și Pedro Rafael Amado Mendes (25 de ani) au semnat cu Universitatea Cluj contracte valabile pe două sezoane.

Castanheira Ceitil (foto, în dreapta, alături de Răzvan Greu) este mijlocaș defensiv, iar în sezonul recent încheiat a evoluat în liga secundă din Portugalia, pentru Leixoes, la care a avut 25 de apariții, 15 ca titular, și a marcat un gol. Originar din Costa de Caparica, noua achiziție a „Șepcilor roșii” a fost format de Benfica Lisabona, după care a jucat, pe rând, la Vitoria Setubal, Rio Ave, Cova Piedade, Sintrense, Farense și Leixoes. Totodată, el a fost desemnat recent drept cel mai bun mijlocaș defensiv din liga a doua portugheză.  

Pedro Mendes (foto, în stânga) este un mijlocaș central de picior stâng crescut de Sporting Lisabona, care ultima dată a fost legitimat la Gaz Metan Mediaș, unde, însă, a fost utilizat doar 27 de minute în două meciuri. În sezonul 2017/2018 a jucat la Poli Iași în 22 de meciuri și a marcat trei goluri, iar până să ajungă la Mediaș a trecut pentru o scurtă perioadă și prin Letonia, la Ventspils. În cariera sa a mai jucat pentru Vitoria Setubal, Casa Pia, Mirandela, Moura, Oriental Lisboa și Pinhalnovense, toate din Portugalia.

Portarul portughez Jose Costa (25 de ani), fundașul central Inacio Miguel (23 de ani), mijlocașul ofensiv Alexandru Pop (19 ani) și mijlocașul de bandă Hugo Firmino (30 de ani) sunt ceilalți jucători care s-au înțeles, până acum, cu echipa antrenată de Cristian Dulca, în timp ce portarul Cosmin Dur-Bozoancă (21 de ani) a ales să-și prelungească angajamentul pentru încă un sezon, după ce, inițial, plecase în cantonament cu Petrolul.

Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă