O nouă achiziție pentru „U” Cluj: un român născut la Buenos Aires. A început fotbalul chiar la Universitatea, iar în ultimii trei ani a fost legitimat la echipa lui Hagi

O nouă achiziție pentru

În așteptarea portughezilor pe care team-managerul Octavian Moraru vrea să-i aducă la echipă, Universitatea Cluj a realizat astăzi al doilea transfer al verii.

După portarul Jose Costa (25 de ani, ex Penafiel), cu formația pregătită de Cristian Dulca a semnat și mijlocașul ofensiv Alexandru Pop.

Nu Alexandru Pop (26 de ani), atacantul născut la Cluj-Napoca și care ultima dată a evoluat la Aerostar Bacău, iar în cariera sa a evoluat pentru Sănătatea Cluj, Gloria Bistrița, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila sau UTA. Ci Pop (19 ani), un jucător mai puțin cunoscut publicului larg, născut la Buenos Aires, în Argentina, și care și-a început cariera de fotbalist chiar la „U” Cluj. În ultimii trei ani a fost legitimat la Academia lui Gheorghe Hagi, la Viitorul evoluând pentru echipa under 19, alături de care a jucat și în UEFA Youth League, în două meciuri.

Acum, Alexandru Pop se alătură noului proiect al Universității Cluj.

„Mijlocașul ofensiv Alex Pop, fotbalist care a evoluat în ultimii trei ani pentru Viitorul Constanța, a revenit acasă, la clubul la care s-a format.

Născut pe 1 februarie 2000 la Buenos Aires, în Argentina, Alex este internațional de juniori U18 și component al echipei Viitorului care, în sezonul trecut, a evoluat în UEFA Youth League. Imediat după despărțirea de „U”, în urmă cu trei ani, fotbalistul a fost foarte aproape de un transfer la AS Roma, acolo unde s-a aflat în pregătiri pentru mai multe săptămâni.

Acum, a revenit acasă, la „U”, pentru a pune umărul la luptele grele ce se anunță în viitorul sezon.

Mult succes, Alex!”, a anunțat „U” Cluj pe site-ul oficial.

Pe lângă Costa și Pop, „U” Cluj l-a readus în lot și pe portarul Cosmin Dur-Bozoancă (21 de ani), cel care a fost aproape să semneze cu Petrolul, alături de care plecase în cantonamentul de la Poiana Brașov.

„Luni sau marți vom finaliza lotul în proporție de 90 la sută. Astăzi vor mai veni trei fotbaliști, așa că săptămâna viitoare vom pune la punct acest aspect. Sunt câțiva jucători portughezi pe care încercăm să îi aducem, jucători de valoare, care sper să și confirme. Limba fotbalului este una singură, deci cred că se vor adapta fără probleme. Urmărim foarte mulți fotbaliști tineri, sunt două poziții în echipă blocate pentru acești jucători. Muncim, încercăm să concretizăm lotul, să îl mobilizăm, lucrăm la program. Sunt zile agitate, dar sperăm să se așeze lucrurile. Îmi doresc să jucăm trei meciuri amicale cu echipe puternice, însă probabil că vom evolua și împotriva unor formații din Liga a 2-a”, spunea antrenorul Cristian Dulca după reunirea Universității, care a avut loc vineri dimineață.

Pe aceeași temă