Încă un străin la „U” Cluj. Un mijlocaș trecut și pe la U Craiova a semnat cu echipa lui Dulca. „Am refuzat două contracte de sute de mii de euro ca să vin aici”

Universitatea Cluj și-a ridicat numărul achizițiilor la șapte, după ce a semnat cu un nou jucător străin. Echipa unde antrenor este Cristian Dulca a anunțat astăzi că a semnat ieri un contract cu Carlos Daniel Silveira da Graça (31 de ani), cunoscut sub nickname-ul de Kay. Mijlocașul originar din Insulele Capului Verde și care are cetățenie portugheză a jucat ultima dată în Slovacia, la Senica, iar în perioada 2014-2017 a evoluat la U Craiova.

În cariera lui a mai jucat pentru Tourizense, Aljustrelense, Operário, Belenenses (toate din Portugalia) și Omonia Nicosia (Cipru).

„Am refuzat două contracte de sute de mii de euro, din Slovacia și Letonia, ca să vin la „U” Cluj. Îmi place ce se face aici, cum se lucrează, cum se gândește, vreau să fac performanță cu „U” și să sărbătorim împreună promovarea și, peste doi ani, o prezență în cupele europene”, a declarat Kay după ce și-a pus semnătura pe contractul cu Universitatea Cluj.

„Carlos Daniel Silveira da Graça „Kay” a semnat luni cu FC Universitatea Cluj și vine să pună umărul la promovarea în Liga 1.

Fundașul central (31 ani, 1,85m) născut în Insulele Capului Verde are și cetățenie portugheză, iar în CV-ul său se regăsesc echipe precum Belenenses sau Omonia Nicosia. Crescut la academia celor de la Benfica Lisabona (2000-2005) și la juniorii lui Academica de Coimbra (2005-2007), joacă la fel de bine cu ambele picioare și a făcut cuplu în defensiva naționalei Capului Verde cu Fernando Varela, proaspăt campion în Grecia cu PAOK.

Kay a făcut cunoștință cu fotbalul românesc în 2014, când a fost transferat de CSU Craiova, pentru care a evoluat până în 2017 (44 meciuri, un gol, o pasă decisivă).

La Cluj vine de la FK Senica (locul 8 în sezonul trecut în prima ligă din Slovacia), pentru care a evoluat în 24 de partide și a înscris 5 goluri.

Fotbalistul are 44 de partide în Liga 1, 32 de meciuri în Liga Pro (Portugalia 2) și 11 în Liga NOS (Portugalia 1). A îmbrăcat de 13 ori tricoul Naționalei Capului Verde, pentru care a marcat un gol”, sună prezentarea pe care „U” Cluj i-o face lui Kay.

Portarul Jose Costa (25 de ani), fundașul Inacio Miguel (23 de ani), mijlocașii Alexandru Pop (19 ani), Hugo Firmino (30 de ani), Andre Ceitil (24 de ani) și Pedro Mendes (25 de ani) sunt ceilalți jucători care s-au înțeles, până acum, cu echipa antrenată de Cristian Dulca, în timp ce portarul Cosmin Dur-Bozoancă (21 de ani) a ales să-și prelungească angajamentul pentru încă un sezon, după ce, inițial, plecase în cantonament cu Petrolul.

Altfel, „U” Cluj a anunțat că a suplimentat punctele de vânzare a biletelor pentru meciul aniversar cu PAOK Salonic. Amicalul e programat vineri, 12 iulie, de la ora 19:00, pe Cluj Arena.

Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă