„U” vrea să promoveze cu opt lusitani în echipă, iar pe primii patru i-a transferat deja. Presa portugheză a crezut că este vorba de CFR. Cei doi „grei” din vechiul lot care au plecat

Universitatea Cluj intră în era portugheză și vrea să facă performanță după un model testat în trecut și de alte echipe în Liga 1.

Noul team-manager al echipei, Octavian Moraru, va aplica aceeași politică cu care a reușit să transforme și Gaz Metan. Se bazează pe jucători portughezi, iar la „U” Cluj vor sosi șapte lusitani în zilele viitoare. Primul a venit deja. Este vorba despre portarul Jose Costa (25 de ani), ultima dată în liga secundă portugheză, la Penafiel.

„A fost pe la toate loturile de juniori ale Portugaliei. Este un portar foarte bun”, a spus Octavian Moraru despre cel care îi va crea concurență lui Cosmin Dur-Bozoancă, titularul din sezonul trecut, care plecase cu Petrolul în cantonament, însă care s-a răzgândit și a acceptat apoi să rămână la „U”.

Sâmbătă vor fi prezenți la antrenament alți trei jucători lusitani. Mijlocașul de bandă Hugo Firmino (30 de ani) a jucat ultima dată la Cova Piedade, echipă din liga secundă din Portugalia. Are 135 de meciuri în această ligă și presa din țara natală a lui Cristiano Ronaldo a făcut o confuzie și a scris zilele trecute că va ajunge la CFR Cluj, nu la Universitatea Cluj.

Moraru: „Se dorește participarea în cupele europene, în 2-3 ani”

De asemenea, clujenii l-au luat și pe Inacio Miguel (23 de ani), un fundaș central care vine tot din liga a doua portugheză, de la echipa secundă a lui Braga.

Al patrulea jucător nou este Pedro Mendes (25 de ani), mijlocaș central care în sezonul trecut a fost legitimat la Gaz Metan, dar a bifat doar două partide.

„Suntem pe ultima sută de metri cu negocierile. În total, vor mai veni încă șapte jucători pe lângă portarul Costa. Sperăm să descoperim jucător buni, ca Fortes sau Rondon. Am avut o discuție cu conducerea de la „U” Cluj și mi s-au părut niște oameni deosebiți. Am mai cules informații și toți mi-au vorbit doar de bine despre ei. Sunt oameni cu nivel intelectual ridicat. Am văzut infrastructura de aici, ce proiect există și am spus că putem lucra și în Liga 2. Se dorește ca în 2-3 ani echipa să joace în cupele europene și sper să reușim acest lucru. Putem convinge jucători din Portugalia să vină, pentru că este un proiect interesant, lucrurile sunt foarte clare, clubul nu are probleme financiare și este un club cu mulți suporteri”, a spus Octavian Moraru.

În schimb, clujenii s-au despărțit în această vară de Gabriel Giurgiu și Octavian Abrudan, care au decis să se retragă din cariera de fotbaliști.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă